Connect with us

Кино

“Златната ябълка” с нов план за своя първи епизод

Avatar

Публикувано

на

Tina and Vihra 1

Въпреки затруднения с финансирането на “Златната ябълка”, Студио Змей няма да разочарова своите почитатели. С подкрепата на Българската национална телевизия, която е копродуцент на пилотния епзод и средствата събрани от течащата в момента кампания за споделено финансиране в платформата Indiegogo, работата по проекта продължава. Новата цел на екипа е да се намалят разходите, без да се прави компромис с качеството.

За да се вмести в по-малък бюджет, сюжетът на първия епизод на анимационния сериал ще бъде преработен. Това ще намали продължителността на пилотния епизод от 24 на 12 минути. Над $32 000 вече са събрани в Indiegogo, където кампанията за споделено финансиране е удължена до 6 юли. Екипът на проекта се надява, че до тази дата даренията ще достигнат необходимия бюджет.

Така направеният пилотен епизод ще бъде напълно анимиран и озвучен. Той ще покаже на зрителите началото на епичното приключение, което очаква героите, и ще отвори вратата за преговори с инвеститори за финансирането на цял сезон.

“Златната ябълка” е проект за анимационен сериал, вдъхновен от българските митове, легенди и фолклор. Действието се развива в митологичен свят, който е изцяло базиран на българското народно творчество, а историите носят духа и поуките от любимите ни легенди и народни приказки.

Идеята за сериала хрумва на Димитър Петров преди около пет години, когато завършва образованието си в University of Westminster, Великобритания, и започва работа за Cartoon Network. Петров се връща в България, за да започне проучвания, и бързо успява да запали международен екип за каузата си.

Advertisement

Студио Змей е основано през 2014 г. и в екипа му в момента влизат 28 български професионалисти в областта на анимацията, илюстрацията и фолклора, разпръснати в шест страни.

Continue Reading
Advertisement