Connect with us

Култура

Змей и караконджули вилнеят из столицата в „Софийски магьосници 2”

Avatar

Публикувано

на

Софийски магьосници баер

Магична София се пробужда и този месец май с продължението на един от най-успешните дебютни романи за 2017 г.

Краят е само началото на следваща история. А столицата отново е застрашена!

След 1 май бъдете нащрек, защото се задава продължението на най-успешния дебютен роман за 2017 г. – „Софийски магьосници” от младия писател Мартин Колев!

В „Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа” бродят караконджули, нестинарки танцуват върху жар, самодиви пеят, а един змей беснее над родната столица. В момент, в който здрачници и зорници усещат, че наближава голяма опасност, а странните инциденти зачестяват, вятърът довява пленителна самодивска песен…

Младият читак Бриян Тенев попада в окото на бурята – станал е герой, всички го познават, но се чувства по-безпомощен от всякога. Останал е без амулет след сблъсъка с демона на улица „Дъждовна”, Ванина и Свилен са изчезнали, а в сънищата му упорито се появява тайнствена врата, зад която съзира сянката на могъщ магьосник. Зад тази врата се крият всички отговори. Но дали Бриян знае правилните въпроси?

Advertisement

Да му помогнем да ги открие заедно. И ако не ви е страх от приключения, ви каним на 8 май от  19:00 ч.  в клуб „Терминал 1” (ул. „Ангел Кънчев” 1) – нашата Къща за купони на здрачници, където маг Венсан Петров, който е част от магичното общество Quick Hands Project и съосновател на „Нема К’во”, ще ви изненада с истинска магия и тотално ще ви завърти главите в едно светлинно шоу, в което ще търсим гербове и тайнствени знаци! Междувременно актьорът Юлиан Петров („Скъпи наследници”) ще ви запознае с истинска… самодива.

Входът е свободен дори за магьосници с амулети фиджет спинъри! Очакваме ви с нашия 90-ски плейлист с хитове на „Остава” и Стефан Вълдобрев и много други. Освен това ще празнуваме нечий рожден ден, но чий, ще запазим в тайна и никоя магия не би ни накарала да се издадем!

„Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа ще ви предложи още от същото – емоция, неочаквани обрати, магия и караконджули!

Мартин Колев е всеизвестен фантастичен магьосник, публикувал в „Култура”, „Капитал”, „Литературен вестник”, „НО поезия”, „Море”, „Гранта”. Автор е на сборника с разкази „Кучето на терасата” (2009) и на колекцията кратки разкази „Микро”. През април месец 2017 г. печели първа награда на дарителски фонд „13 века България“ в конкурса „Рашко Сугарев“ за къс публикуван разказ на автори до 35 г. Носител е на наградата „Славка Славова” на Театър 199 (2017), а дебютният му роман „Софийски магьосници” вече се превърна в любима книга на хиляди млади сърца, копнеещи за повече магия!

Advertisement
Continue Reading
Advertisement