Connect with us

Кино

Зоотрополис е най-касовата анимационна премиера в България досега

Avatar

Публикувано

на

zootopia Hopps Trailer

снимка: ©2015 Disney. All Rights Reserved.

ЗООТРОПОЛИС като никой друг превзе бокс офиса в България и заслужено се превърна в най-касовата анимационна премиера на студиото у нас за всички времена и най-касовата премиера в България от началото на годината. С приходи от близо 420 хил. лв. за три дни ЗООТРОПОЛИС спечели българската публика и изпревари предишния номер едно – Замръзналото кралство. Приключенията на полицай Джуди Хопс са разсмели и развълнували над 45 000 души в цялата страна в празничния уикенд. Безстрашният заек, която не се спира пред нищо, за да сбъдне мечтата си и да стане полицай, беше озвучен от чаровната Поли Генова, а с гласовете си във филма се включиха и Боги от БГ Радио и Александър Сано от „Под прикритие“. У нас ЗООТРОПОЛИС детронира още един първенец, събаряйки Ной от позицията на най-касова премиера през март на всички времена с близо 4 000 зрители повече. Приключението в мегаполиса на животните заслужи още две титли – лентата е третата най-касова премиера на филм на Дисни за всички времена у нас. Отстъпва единствено на Междузвездни войни: Силата се пробужда и Карибски пирати: В непознати води. ЗООТРОПОЛИС се нарежда и на трето място като най-гледана премиера на анимация в България на всички времена.

ЗООТРОПОЛИС постави рекорд по гледаемост за един уикенд и в САЩ. Филмът за необикновения град е най-касовата анимационна премиера на Дисни през март и отвъд Океана с приходи от близо $74 милиона само за три дни. С тези резултати забавната анимация се превърна и в най-гледаната премиера през март. Оценките на филма в Rotten Tomatoes и IMDB са повече от отлични – съответно 98% одобрение на филма и оценка от 8.3/10.

[media-credit name=“снимка: ©2015 Disney. All Rights Reserved.“ align=“aligncenter“ width=“640″]zootopia BonStu 125 2.5 84[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement