Connect with us

Кино

Зрителите на Седмия СОФИЯ ИНДИПЕНДЪНТ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ гледат виртуално кино

Avatar

Публикувано

на

За първи път в България, по време на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал ще има виртуален кино хъб!

Със сигурност една от най-хитовите тенденции в технологиите, за която не спира да се говори през 2016 г., е виртуалната реалност (VR). Но когато става дума за срещата между киното и виртуалната реалност, ето една възможност за първа среща с виртуално кино – Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал ( 27.10-06.11).

Именно на тазгодишния Со Индипендънт Филм Фест  ще заработи първият в България виртуален кино хъб. Благодарение на специалните очила за виртуална реалност и слушалките към тях, зрителите на фестивала ще имат възможност да гледат абслютно безплатно селекция от филми, произведени от водещите в света компании и представени на Трайбека Филм Фестивал,  както и едни от първите български VR филми.

Виртуалният кино хъб ще бъде разположен в зала Мати’Д и може да се посещава безплатно на 27, 28 и 30 октомври от 18.00 до 22.00 часа.

killer-deal-cropped

Между филмите, които ще могат да се гледат във виртуалния ни кино хъб са: “INVASION”  – от режисьора на анимационния хит „Мадагаскар”- Ерик Дарнел. Този виртуален филм следва страховити извънземни, които идват да завладеят Земята и да унищожат всичко по пътя си. Гражданите на Земята, естествено се надигат срещу злите нашественици, но изненадващо тези земни граждани не са хора, а двойка от най-смирените същества на планетата – две пухкави, бели зайчета.

Advertisement

Проектът “ASHES”  е игра с движение, пространство и време,която разказва  трагичната история на двама влюбени.  Режисьор и продуцент е Джесика Кантор, която създава този уникален филм, вдъхновена от легендарната  Пина Бауш, известна с умението са да разказва завладяващи истории чрез танц.

Хорър комедията “KILLER DEAL”  на режисьора Антъни С. Феранте проследява историята на един продавач на мачете, който се забърква в големи неприятности, когато в евтината му хотелска стая се появява нежелан гост. Следва неочаквана хорър история с изненадващи обрати.

Сред заглавията за виртуалния кино хъб,  е и българският филм „Spectator’s  Ship”  от   Момчил Алексиев. Филмът проследява историята на един актьор, наречен Жак по време на подготовката му за филмова роля.  Той се среща с колеги и приятели като обсъжда с тях текущия си проект. Камерата следва неговите разговори и запечатва въображението му. Във филма реалното се смесва с абстрактни водни пейзажи и сюрреалистични моменти. По време на екипната работа на снимачната площадка, където се случва записа, зрителите стават част от процеса. В тази история зрителите се тези, които действат повече от обикновено и които знаят повече от обичайното…

Посетителите на първия в България виртуален кино хъб, ще могат да гледат и надникнат виртуално и към средновековнaта крепост Кракра, която се намира на сравнително малко скалисто плато в югозападната част на град Перник като във филма  “Krakra’s Fortress” крепостта е уловена и преобразена по начина, по който е изглеждала преди почти 1000 години.

spectators-ship

Уникално виртуално кино-преживяване предлага на зрителите  и филма „Ravadinovo Vr Experience” , като в историята е запазена противоречивата природа на една от най -значимите забележителности в България – Замъкът в Равадиново, а именно,че много от посетителите възприемат Замъка Равадиново като съвсем мистично и романтично място, за други, той е най-близо до Дисниленд или приказно приключение, което те могат да изпитат в тази част на Балканите.

Advertisement

Официални партньори на първия у нас виртуален кино хъб са VRCITY, Samsung и Athlon, а продуцент е United Production.

За актуална информация за предстоящия Седми Со Индипендънт Филм Фест, можете да посещавате нашия уебсайт: http://soindependentfilmfest.com/films/.

Continue Reading
Advertisement