Connect with us

Кино

Зрителите покоряват „Еверест“ през септември

Avatar

Публикувано

на

Вдъхновен от действителни събития от най-опасното място на планетата, ЕВЕРЕСТ разказва историята на трагична експедиция до покрива на света, която изправя различни и понякога несъвместими характери в неравна битка с природните стихии. През 1996 две експедиции се отправят към Еверест, когато се разразява една от най-силните бури в историята. Всеки дъх се оказва въпрос на живот и смърт, а оцеляването изглежда все по-невъзможно.

Мащабна продукция, спиращи дъха кадри и брилянтна актьорска игра са само част от безспорните качества на лентата, които обещават да държат зрителите в напрегнато очакване до самия край.  Филмът използва над 10 впечатляващи локации, за да пресъздаде възможно най-достоверно мощта на планината и Еверест, сред които множество точки в Непал, южният базов лагер в подножието на Еверест, италианските Алпи и др. Трагичен инцидент не подминава и продукцията, когато лавина взема над 10 жертви, докато екипът се подготвя за заснемането на сцени в Лагер II.

Само преди месец смъртоносното земетресение в Непал отново напомни за силата на природата и безпомощността на човека пред нейните стихии. Целият екип на филма изрази своята съпричасност, като активно се включи в кампания за събиране на така необходимите средства за възстановяване на нормалния живот в Непал.

В ЕВЕРЕСТ участва цяло съзвездие от най-интересните съвременни актьори, сред които Джейк Гиленхал, Джош Бролин, Джейсън Кларк (когото ще видим в ролята на Джон Конър в новия ТЕРМИНАТОР: ГЕНИСИС още на 3 юли), Сам Уортингтън, Джон Хоукс, Робин Райт, Емили Уотсън и Кийра Найтли.

ЕВЕРЕСТ тръгва в кината на 3D и IMAX 3D от 18 септември.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement