Connect with us

Култура

Ива Свещарова и Вили Прагер с премиера в ДНК

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

На 7-ми и 8-ми февруари от 19:30 часа в ДНК – пространството за съвременен танц и пърформанс ще се състои премиерата на най-новото представление на Ива Свещарова и Вили Прагер – shamebox. С него те затварят себе си и срама в сценичната кутия, за да го изучат отвътре. Влизат в нея като деца, водени от безграничното, дори нагло, любопитство. Но играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни. Затова Свещарова и Прагер преминават в обезопасените виртуални кутии, които онлайн пространството благодатно предлага, за да продължат да си играят. Често пъти по брутален начин, но и гротесково смешен. Колко далеч стига всичко и колко ще издържат артистите на пърформативността на срама, ще разбере само публиката на shamebox.

Факт е обаче, че с многобройните си проекти в полето на съвременния танц и пърформанс досега, Ива Свещарова и Вили Прагер несъмнено са демонстрирали умението си провокативно и интересно да нахлуват в чувствителни територии. Заедно, поотделно и в сътрудничество с разнообразие от артисти от страната и чужбина, те са сред създателите на работи като „Balkan Dance Reality Show“, „Нашето последно па де дьо по Галина Борисова“, „Strip naked, talk naked“, „Victory Day“, „Sequel For The Future“, „Музей на хигиената“. Освен това, като част от артистичния колектив Брейн Стор Проджект“, са и сред организаторите на международния фестивал „Антистатик“.

shamebox
премиера: 7 и 8 февруари 2017

Идея, реализация и изпълнение: Ива Свещарова и Вили Прагер
Музика: Емилиян Гацов – Елби
Консултанти: Нели Митева и Мира Тодорова
Фотограф: Боряна Пандова
Графичен дизайн на рекламни материали: Георги Флоров
Грим и прическа рекламни материали: Атанас Темнилов

Advertisement

Благодарности на Елена Бото.

Представлението е подходящо за лица над 16 години.

Представлението е достъпно за англоговоряща публика.

Билети могат да бъдат закупени от касите на Билетен център, НДК и на място час преди началото на всяко събитие. Цена:10 | 8 лв.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement