Connect with us

Събития

Играят „Големанов” във Варна и Пловдив

Avatar

Публикувано

на

Plakat

PlakatПоредният грандиозен проект на театрална формация „Мелпомена” е пиесата „Големанов” на Ст. Л. Костов, която ще бъде представена заедно с Берковската духова музика, Йордан Йончев-Гъмзата и Нина Николина. Представленията са на 10 и 11 юли в летните театри на Бургас и Пловдив. Подобна нестандартна изява, съчетваващ театъра с жива музика на открито, не е правена до момента в България. Билетите вече са в продажба, на достъпна цена между 13 и 25 лева.

Постановката по текст на големия български комедиограф Стефан Лазаров Костов е на покойния режисьор Георги Стоилов, основател на „Мелпомена”.

Героят Големанов, появил се през далечната 1928 г., към момента е по-жив и актуален от всякога. Като че ли създаден, за да бъде изигран от гениалния Любо Нейков, образът окарикатурява необузданите амбиции за власт, пари и слава.

Вманиаченият кандидат за министерско кресло съвсем губи чувството си за мяра и постепенно разкрива лукавия си нрав, лицемерие и глупост. Красивата съпруга на Големанов – Живка /Елена Петрова/ допълнително подсилва скъперничеството му, хленчейки постоянно за пари. Безупречният Стефан Рядков майсторски се претворява в ролята на Горилков, Мария Статулова зрителите могат да видят в образа на баба Гицка,  Мирослав Косев като Чавдаров.

Актрисата Силвия Лулчева влиза на мястото на Светлана Бонин и ще изиграе ролята на министершата

Advertisement
Continue Reading
Advertisement