Connect with us

Музика

Идва Night Shadow – български прог рок на световно ниво! Даниел Елисеев представя първия си авторски албум с промоция в Sofia Live Club на 8 ноември

Avatar

Публикувано

на

D.E.P. poster

На 8 ноември /четвъртък/ българският прогресив рок проект Daniel Eliseev Project ще представи първия си авторски албум Night Shadow в Sofia Live Club.

Night Shadow съдържа осем образцови прог рок композиции на световно ниво, а първият отличителен сингъл – Alter Ego, вече звучи в българския рок ефир. Night Shadow притежава всичко, което имат емблематичните арт рок композиции – от неравноделните музикални времена, разчупените аранжименти и многопластови вокални хармонии, през виртуозните сола и широка динамика на песните, до необичайните инструменти, използвани в записите. В Night Shadow могат да се доловят музикални препратки и инспирации от най-ярките представители на прогресив рока – Yes, Gentle Giant, Rush, Kansas, King Crimson, Porcupine Tree, Spock’ s Beard,  Steven Wilson. За българските фенове на симфоник прогресив, кросоувър прог и арт рок музиката, този албум е вече събитие!

Daniel Eliseev

Daniel Eliseev

Daniel Eliseev Project

Мастърмайнд и основен двигател на еклектичната продукция Night Shadow е Даниел Елисеев-Мариновски. Той е продуцент, автор на музиката и аранжиментите, електрическата, акустична и класическа китара, клавишните, програмирането, бас китарата и бекинг вокалите в три композиции в Night Shadow. Даниел Елисеев е учител по китара и развива собствена музикална школа в София. След повече от 25 години участия в чужди и трибют банди за меломанско удоволствие, той създава D. E. P. (Daniel Eliseev Project) през 2017 с конкретна идея – да обедини страхотни музиканти, с които да издаде авторската си музика в албум, вдъхновен и посветен на един от най-близките му хора – неговата майка.

Вокалите, бекинг вокалите и някои кийборд сола в първия авторски албум на Daniel Eliseev Project, са поверени на Константин Джамбазов мултиинструменталист, виртуозен китарист и пианист, познат на рок публиката основно от траш метъл бандата си Хадес. В албума Night Shadow той респектира и с впечатляващите височини на гласа си. Джамбазов има издадени над 10 солови албума, а в портфолиото му стоят колаборации с имена като Джо Лин Търнър и Николо Коцев. Популярният с работата си с много български артисти като Милена, Джанго Зе, Остава, Ирина Флорин, Каризма, Дони и Нети, Георги Варамезов е на барабаните и пластинкови ударни инструменти, а Венци Павлов от Liquid Pension, Boko Blues Band и Bluestream държи бас и фретлес бас китарите. Женските партии и бекинг вокали са от колоритната Анелия Тотева, позната като вокалист на Sekta, Rush Tribute Sofia и Davy Jones, а в една от композициите, включени в албума, виртуозните клавишни са в ръцете на композитора и аранжор Калин Тонев, екс Алегро. Гост участие в албума имат още и възпитаникът на музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, инструменталист в оркестри за старинна музика Емил Михов с виола да гамба, Сара Паносян – докторант към музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и цигулар в  оркестъра на Classic FM и продуцентът и композитор Павел Стойчев-Surbahar – дайре.

Чилийският лейбъл за прог рок музика Mylodon Records ще издаде през ноември Night Shadow, а специален тираж на албума за българската публика ще може да бъде физически закупен на място на 8 ноември в Sofia Live Club, на сайта https://www.danieleliseev.com и https://bandcamp.com/. По време на концерта-промоция Даниел Елисеев и някои от артистите, участвали в албума, с помощта на Емерих Амбил – бас китара, Елица Алексиева – цигулка и със специалното участие на Тони Чембъра от Монолит, ще изпълнят на живо избрани композиции от Night Shadow, а фенове и приятели ще могат да получат автограф, да се снимат и да чуят от самия автор историите, вдъхновили албума.  

Advertisement

Входът за концерта в Sofia Live Club на 8 ноември, 20:00, е свободен, а за повече подробности, следете Facebook страницата на събитието и:

https://www.danieleliseev.com/

https://www.facebook.com/DEPprogmusic/

https://twitter.com/DanEliseevMusic

https://danieleliseevproject.bandcamp.com/releases

Advertisement
Continue Reading
Advertisement