Connect with us

Lifestyle

Изба Карабунар събра Клуба на Културните дейци на първа тайна среща

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Изба Карабунар събра 32-ма съвременни културни дейци на официална вечеря, на която сложи началото на съвременнен Клуб на Културните дейци

Изба Карабунар учреди Клуба на Културните дейци на официална вечеря, която се проведе на 30 юни в Двореца Врана. Част от Клуба станаха някои от най-уважаваните съвременни артисти, академици, музиканти, писатели и  журналисти. По време на вечерята гостите разсъждаваха за културата на пиене хранене в България през годините и дегустираха Културна Отлежала ракия в тържествената обстановка на царската зала в Двореца Врана – място, където българската Култура е отлежавала през годините.

Домакин на първата тайна сбрика на Клуба беше доц. д-р Стефан Дечев – историк и преподавател в Софийски университет, с редица трудове и изследвания, посветени на българските табиети и култура на хранене и пиене. По време на събитието бяха представени и концептуални ястия, вдъхновени от различни български райони и исторически епохи, представящи историята на българската кулинария.

В Клуба на Културните дейци се включиха някои от най-уважаваните артисти, академици и общественици, които са част от съвременното Културно движение в България. През следващите няколко месеца Културна ракия ще приобщава още техни колеги на тайни сбирки, където освен ракията, ще бъдат презентирани Отлежалите и по-съвременни традиции в храненето, Културата на табиетите, Оригиналните начини за поднасяне на питието и Лютите форми на изкуство. В компанията на четирите вида Културна ракия, нашите съвременни културни дейци ще си спомнят за собствени истории, ще ни разкажат за своите табиети и ще вдигат тост за културата.

Advertisement

Какво казаха първите членове на Клуба, можете да видите на официалния сайт на Културна, където ще бъдат публикувани техни интервюта, наред с рецепти на типични български ястия, приготвени с ракия, както и интересни интерпретации на коктейли с кехлибарената напитка.

Всеки, който иска да разбере коя от трите напитки – Отлежала, Люта и Оригинална ракия, приляга най-добре на неговата Култура, може да провери това, като отговори на въпросите от теста „Що за Културен деец си?“. Някои от участниците, отговорили на въпросите, ще имат възможност да се включат в следващата сбирка на Клуба и да станат част от новия Клуб на културните дейци.

Защото Културният деец има история!

Continue Reading
Advertisement