Connect with us

Култура

Издателство „Софтпрес“ представя „Серафина и магическият жезъл“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

С втория роман на американския писател Робърт Бийти отново се завръщаме в имението „Билтмор“ – приказен замък, построен в европейски ренесансов стил между 1889 и 1895 от Джордж Вандербилт. Зданието прилича на френските замъци в долината на река Лоара и днес е музей, отворен за посетители целогодишно.

Но през XIX век, когато се развива действието на „Серафина и магическият жезъл“, имението все още е дом на фамилията Вандербилт. Три седмици след победата над Мъжа с черния плащ ежедневието на Серафина е съвсем различно от преди. Нощем тя опознава живота на дивокотите – мистериозните горски създания, които могат да променят формата си от човешка в лъвска и обратно, а денем се старае да се впише в „дневния“ свят на семейство Вандербилт, без да подозира, че задачата ще се окаже доста по-сложна от очакваното.

Робърт Бийти създава завладяваща поредица от детски романи с ярки и убедителни герои, в която мистерия, магия и исторически факти се смесват в едно вълнуващо и неустоимо цяло. Серафина отново се изправя срещу злото – този път врагът е злокобен непознат с пет кръвожадни вълкодава, който търси Черния. Дали целта му е зловещият черен плащ на покойния мистър Торн, или нещо съвсем друго? Серафина не знае, но най-лошото е, че брадатият мъж има съюзник – неясна фигура в карета без кочияш, която потегля стремително към „Билтмор“.

Баща на три момичета, Бийти умело вплита в приключенските си романи големи житейски теми като съзряването, намирането на своя собствен глас и идентичност, важността на приятелството и изборите, които правим.

Advertisement

„Серафина е необичайно и смело момиче, което се изправя срещу много опасности в романа, но освен това разплита и мистерията около собствения си произход. Много деца и младежи, включително собствените ми дъщери, откриват у нея черти, с които могат да се идентифицират“, разказва Бийти в свое интервю.

Първата книга от трилогията – „Серафина и черният плащ“, печели престижната литературна награда „Пат Конрой“ в категорията за детски книги и се превръща в бестселър на Amazon, Barnes & Noble и Publishers Weekly, а в класацията на New York Times се задържа повече от 60 седмици. През 2015 година става най-харесваната детска книгa в Goodreads.

Continue Reading
Advertisement