Connect with us

Музика

Изкуството превзема Созопол с Аполония на 31 август

Avatar

Публикувано

на

Apollonia 2018

Остава по-малко от месец до 34-ото издание на Празници на изкуствата Аполония. Фестивалът ще се проведе от 31 август до 8 септември в Созопол и ще представи над 70 културни събития, сред които любимите на публиката „Цената на успеха“, „Книжна Аполония“ и „Детска Аполония“. Билетите, включително и Златният пропуск, осигуряващ достъп до всички събития, вече са в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg.

За седма поредна година традиционните за Фестивала срещи „Цената на успеха“ ще представят постиженията на известни хора на изкуството. Писателят Георги Господинов и художникът Греди Асса ще бъдат сред първите творци, които ще споделят мислите си за предизвикателствата по пътя към триумфа с публиката на Аполония. Графичният дизайнер, плакатист и аниматор Теодор Ушев и режисьорът Владимир Люцканов също ще вземат участие в разговорите на тема осъществения стремеж, мечтаното осмисляне на всеки труд, представата за съвършенството и признанието на публиката.  

По време на Фестивала специално място за всички ценители на литературата заема „Книжната Аполония“. За трета поредна година известни издателства ще участват в събитието и ще представят свои избрани автори и творби. Сред издателските къщи, които ще покажат най-добрите литературни произведения на редица български и чуждестранни таланти, са ИК Жанет 45, ICU, Издателство „Лексикон“, Artline Studios и други.

„Детската Аполония“, организирана от Фондация Аполония и Сдружение „Духовно огледало“, отново ще бъде сред акцентите на Фестивала. 19-ото издание на емблематичното събитие ще даде сцена за творческа изява на младите български таланти в областта на изобразителното и приложното изкуство, фотографията, музиката и хореографията. „Детската Аполония“ ще предостави и неповторима възможност на различни поколения творци да се срещнат на Фестивала, благодарение на създателя на Сдружение „Духовно огледало“ Таня Костадинова. Концертът на Младежка филхармония „София“, подкрепен от програма Еразъм+ на ЕС, който ще даде старт на музикалната програма на Празници на изкуствата Аполония на 31 август, също е част от множеството международни инициативи на Сдружението.

Още много изненади очакват посетителите на Празници на изкуствата Аполония. Пъстра палитра от концерти ще зарадва всички музикални фенове. Кулминацията на програмата тази година ще бъде закриването на Фестивала от легендите на ФСБ, които ще отпразнуват 40 години от създаването на групата на сцената на Аполония на 8 септември. Сред останалите акценти в програмата са изпълненията на Хилда Казасян, Милица Гладнишка, Белослава, Jeremy?, както и актьорските изяви на Асен Блатечки, Захари Бахаров, Теодора Духовникова и Луиза Григорова.

Advertisement

Празниците на изкуствата Аполония са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на Аполония в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.

Повече информация за програмата на Аполония можете да намерите на: https://www.apollonia.bg/

И на Facebook страницата на Фестивала: https://www.facebook.com/ApolloniaFestival/

Златен билет можете да закупите от тук: http://www.eventim.bg/bg/bileti/zlaten-bilet-apoloni-2018-sozopol-492206/event.html

Advertisement
Continue Reading
Advertisement