Connect with us

Култура

„Изкушението да бъдеш щастлив”, една възхитителна комедия по италиански!

Avatar

Публикувано

на

Cover Izkushenieto da bydesh shtastliv

На 13 април ще ви изкушим да се почувствате истински щастливи с причудливата италианска комедия „Изкушението да бъдеш щастлив”.

„Изкушението да бъдеш щастлив“ (превод: Мария Добрева, изд. Колибри) разказва историята на 77-годишния вдовец Чезаре Анунциата. Следвал собствените си правила цял живот, той така и не е успял да обикне истински жена си, отношенията с дъщеря му Свева са сложни, а синът му Данте дори не смее да му представи спътника си. Чезаре е достатъчно невъзмутим, за да не се вълнува от всичко това. Пийва по малко винце с приятеля си Марино, среща се с Росана, която официално е медицинска сестра, а в действителност упражнява най-древната професия. Не си прави илюзии за себе си и се отнася към личността си със здравословна самоирония. Докато не решава да помогне на съседката си Ема, която има тежки семейни проблеми. Това е онзи преломен момент, когато Чезаре се вглежда в живота си и в близките си по друг начин, опитвайки се да влезе в мир със света.

Лоренцо Мароне е роден в Неапол през 1974 г. Завършва право, но живото му въображение го принуждава да се посвети на писателското поприще. През 2013 г. издателска къща „Лонганези” купува правата на първия му роман – „Изкушението да бъдеш щастлив”. Още преди да бъде издаден в родината си, той е продаден в Германия и Великобритания, а сега има и българско издание, украсено с кориците на Дамян Дамянов. Ведра, напоена с лек хумор и ненатрапчива мъдрост, тази очарователна история ще достави удоволствие на читатели от всички поколения.

Continue Reading
Advertisement