Connect with us

Култура

Излезе безкомпромисният трилър „Химикът“ от Стефани Майър

Avatar

Публикувано

на

Химикът cover

След образа на безпомощната Бела от „Здрач” световната сензация Стефани Майър вдъхва живот на героиня, пред която не съществуват прегради. Или неразгадаеми формули.

Кейси, Алекс, Крис, Джулиана или просто Химикът е бивш таен агент на американското правителство, получила прякора  си  заради невероятните си умения да създава смъртоносни отрови. Загърбила миналото, тя е принудена да се крие и да използва различни имена, докато един ден кошмарът не се завръща.

Когато животът ти е застрашен от неназована организация, а всеки, на когото би могъл да се довериш, е мъртъв, единствената възможност да оцелееш се оказва да се подчиниш и да поемеш една последна задача. Задача, поставяща Джулиана в смъртоносна опасност и принуждаваща я да работи с почти непознат мъж.

В играта със смъртта грешката никога не е опция. А изненадващото умение на Майър да съчетава динамични екшън сцени със строго научни факти и забранени романтични моменти превръща „Химикът” в емблематична за жанра творба – напрегната, внимателно структурирана, изключително прецизна в детайлите и най-вече абсолютно завладяваща. Точно това, което един добър трилър трябва да бъде.

Стефани Майър е американска писателка, която нашумя с вампирската поредица „Здрач” и научнофантастичния роман „Скитница”. Дебютният й трилър „Химикът” завладя класациите, озовавайки се на пето място в класацията на New York Times още през първата седмица на публикуването си, а Аbout.com сравняват стила на Майър с този на Лий Чайлд.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement