Connect with us

Култура

Излезе „Вещерът: Огнено кръщение”- част пета от хитовата поредица за Гералт от Ривия

Avatar

Публикувано

на

Вещерът 5 Огнено кръщение корица

След като „Вещерът” – сагата за Гералт от Ривия и така наречените „вещери“ ––  се превърна в абсолютен бестселър на „Ню Йорк Таймс” и се появи, преведена на повече от 20 езика, след безапелационния успех на компютърните игри, базирани на поредицата, историята на Белия вълк се превърна в световен феномен и в едно от най-добрите фентъзита на XX век.

В пета част от хитовата поредица – „Вещерът: Огнено кръщение”полският писател Анджей Сапковски изправя читателя пред огнено предизвикателство!

Войната, стартирала във „Вещерът: Време на презрение” е в разгара си. Армиите на Северните кралства отстъпват пред настъплението на Нилфгард. Сключват се съюзи, извършват се предателства. Светът изгаря и изглежда, че никой не може да го спаси.

Загърбил унищожението около себе си и излекувал раните си, Гералт от Ривия, Белия вълк, се отправя към Нилфгард. По пътя ще срещне неочаквани съюзници и ще бъде принуден да мине през огъня, за да намери Цири.

Показвайки ни човешката природа в най-суровата ѝ форма, Сапковски повдига темите за желанието за изкупление и за нуждата да вярваме в собствените си избори, понасяйки последствията от тях.

Advertisement

Докато светът е обхванат от пламъците на хаоса, само Гералт се оказва способен да мине през тях, за да се пречисти от съмненията и спомените за предишните си грешки.

Огънят изгаря, но болката е ниска цена за истината.

В сагата „Вещерът“ Анджей Сапковски изгражда пленителен и плашещо познат свят, в който хората са само една от няколко разумни раси, принудени да съжителстват заедно. В този свят на бедни и богати, кал, болести, насилие няма място за подвизи, а границата между доброто и злото се размива.

Continue Reading
Advertisement