Connect with us

Литература

Излезе „Игра на милиарди” от Кристофър Райх

Avatar

Публикувано

на

Наричан „Джон Гришам на Уолстрийт”, Кристофър Райх е едно от светилата на съвременната жанрова литература. Още с първия си трилър „Кодирана сметка”, издаден с препоръката на Джеймс Патерсън американският писател постига феноменален успех, а книгите му триумфално оглавяват класациите на най-продавани заглавия в световен мащаб. Миналата година издателство „Сиела“ публикува неговия предишен хит – „Абсолютен контрол“.

„Игра на милиарди” е най-новият роман на Райх, преповтарящ сензационния прием на творбите му. В него задължителните елементи на добрия трилър са съчетани с открояващи се индивидуалност и стил, а авторовото въображение се преплита със съвременната политическа реалност и  свят, ежедневно заплашен от атаките на тероризма.

Играта на милиарди започва, когато изпълнителният директор на Нюйоркската фондова борса, председателят на Федералния резерв и министърът на финансите са мистериозни убити на поляната пред  Белия дом, едно от най-добре охраняваните пространства.. на планетата.

Миг преди смъртта си директорът на Фондовата борса успява да изпрати съобщение на своя син – Боби Астър, звезда на „Уолстрийт”, чийто федж фонд върти търговия на стойност 5 милиарда долара.

Боб се заема да разследва трагичната смърт на баща си, а пътят му се оказва преплетен с бившата му съпруга – специален агент Алекс Форца от ФБР, опитваща се да предотврати терористичен акт в сърцето на Ню Йорк.

Advertisement

Без да подозират, и двамата застават на пътя на могъщи международни играчи, а залогът този път е от съвсем друг порядък. Могъщият Китай е готов да се опълчи на досегашния световен хегемон – САЩ. Заплахата от нова световна война надвисва над целия свят и най-страшното оръжие е финансовата система, на която се крепи световната икономика.

Нещо лошо ще се случи. Нещо, което ще разтърси света и ще погуби много хора. Кой ще победи в последната и решителна „Игра на милиарди”? Кристофър Райх държи читателя в напрежение до края.

Кристофър Райх е едно от най-големите имена в света на шпионския трилър. Романите му се отличават с високата си литературна стойност в традицията на добрите конспиративни романи. Автор е на бестселърите „Кодирана сметка”, „Белия лъв”, „Първият милиард”, „Банкер на дявола”, „Клубът на патриотите” и на серията „Джонатан Рансъм”.

Continue Reading
Advertisement