Connect with us

Култура

Излезе на български „Оставих те да си отидеш”

Avatar

Публикувано

на

ostavih te da si otidesh cover

Брилянтен психологически трилър излезе от печат. „Оставих те да си отидеш” от Клеър Макинтош събира няколко гледни точки и всяка следваща ни пренася към нова следа в едно напрегнато разследване. 13 седмици в Топ 10 на „Сънди таймс” и най-бързо продаващият се криминален роман от нов британски автор през 2015 година, книгата завладя както феновете на трилъра, така и критиците, а авторката има номинация за британски дебютант за 2015-а. Клеър Макинтош вече е сравнявана с автори като Джилиан Флин и Паула Хоукинс.

Оставих те да си отидеш” (ИК „Сиела“) е роман, вдъхновен от истински случай. Клеър Макинтош се осланя на 12-годишния си опит като полицейски служител и една истинска история, в която кола убива в катастрофа 9-годишно дете и виновникът бяга от местопрестъплението. Случката потриса обществеността, но разследването не стига до обвинение. Като майка, току-що изгубила сина си, и като полицейски следовател с чувствителност към несправедливостта, Макинтош решава да обедини фактите и фикцията в трилър с разтърсваща психологическа фабула.

Кола блъска и убива дете пред очите на собствената му майка, а извършителят бяга. Джена Грей заминава за Уелс, за да излекува раните си от тежката душевна травма, но призраците на миналото ѝ я застигат. Един психопат е на път да довърши своята жертва веднъж завинаги, а тя е готова на всичко, дори да отиде в затвора, за да се отърве от него.

Инспектор Рей Стивънс се заема със заплетения случай, но за да стигне до дъното на историята, трябва да се пребори както с натиска от страна на началството, така и със собствените си семейни проблеми.

Оставих те да си отидеш” е трилър, който предлага не само напрегнат сюжет, но и размисли за любовта, домашното насилие, чувството за притежание и свободата.

Advertisement

Клеър Макинтош е бивш полицай, но след дълга кариера в полицията, решава да стане журналист на свободна практика и да се занимава със социални медии. „Оставих те да си отидеш” е дебютният ѝ роман с издания в 28 страни и наредил се сред най-добрите книги на „Сънди таймс” за изминалата година.

Continue Reading
Advertisement