Connect with us

Култура

Излезе продължението на най-продавания български пътеводител

Avatar

Публикувано

на

Любителите на пътешествията и непознатите маршрути имат нов повод за радост – в книжарниците вече е продължението на бестселъра „101 отбивки”. Книгата „Нови 101 отбивки” (ИК „Сиела”) на Иван Михалев и Елина Цанкова съдържа невероятни авторски фотографии, полезна информация и точни описания как да стигнете до всяка от новите 101 дестинации.

След феноменалния успех на пътеводителя с идеи за малко известни места в България „101 отбивки”, превърнал се във втората най-продавана книга за 2015 г. у нас,  авторите Иван Михалев и Елина Цанкова отправят ново предизвикателство към любителите на пътешествията.

Продължението на бестселъра – „Нови 101 отбивки”, е вече в книжарниците. Книгата представя нови 101 маршрута из „непознатата България”, които предлагат спиращи дъха гледки и досег до изумителни природни феномени. И този път акцентът в избора на дестинации е върху малко популярните и диви места,  които рядко попадат в туристическите справочници.

Пътеводителят включва информация за 19 водопада, речни каньони и езера, 19 крепости, антични градове и средновековни кули, 17 тракийски светилища, гробници и мегалити, 13 свещени места (манастири, скални църкви и параклиси), 10 изумителни скални феномена, 9 архитектурни резервата и места за бягства от цивилизацията, 8 пещери с красиви образувания и 6 екопътеки.

Освен подробни описания как да стигнете до тях, в книгата ще откриете много любопитни факти за тях, както и препоръки за други интересни места в радиус от 50 километра. Всичко това – в съчетание с майсторски фотографии и съвети как да направите по-добри кадри на описаните в книгата места.

Advertisement

Корицата на новата книга е избрана чрез гласуване във фейсбук,  продължило една седмица на страницата на блога на авторите – „Отбивки”. Читателите са избирали между три варианта за корица, като най-много гласове е събрал кадър от екопътека „Искър-Панега” край Луковит.

В пътеводителя на Иван Михалев и Елина Цанкова няма скрити реклами на хотели и заведения. Защото, както обясняват авторите, това е книга за пътешественици, а не за туристи.

Официалната премиера на „Нови 101 отбивки” е насрочена за 27 април. Очаквайте скоро и подробности.

Continue Reading
Advertisement