Connect with us

Култура

Излезе „Розата и камата“ – продължение на хитовия „Гневът и зората“ от Рене Ахдие

Avatar

Публикувано

на

rozata i kamata cover

Дългоочакваното продължение на бестселъра „Гневът и зората“ от американската писателка Рене Ахдие вече е на книжния пазар у нас. „Розата и камата“ (ИК „Сиела“) е повече от подобаващ финал на екзотичното повествование на Ахдие, в който Шахризад трябва да избере на чия страна да застане – на своя любим Халид или на собственото си семейство.

След феноменалния успех на романа „Гневът и зората“, който излезе в началото на 2016 г. на български, американската писателка Рене Ахдие се завръща подобаващо с продължението на книгата: „Розата и камата“. Краят на историята, вдъхновена от „Хиляда и една нощ“, ни припомня защо обичаме магията на Изтока.

Твърдо решена да отмъсти на всяка цена за смъртта на най-добрата си приятелка, красивата Шахризад се предлага за жена на 18-годишния халиф на Хорасан Халид – чудовището, звярът, който се жени за местни девици, само за да ги убие с настъпването на зората. Когато обаче минава отвъд стените на двореца, Шахризад разбира, че нищо не е както изглежда – най-малко от всичко самият халиф. Не след дълго тя сама пада в клопката на любовта. Сега, когато знае тайната на своя обичан съпруг Халид, младото момиче се изправя пред нова, още по-драматична дилема – Шахризад ще трябва да избира между любовта на живота си и своето семейство. Съдба, магия, любов и чест ни отвеждат далеч сред пясъците на пустинята в „Розата и камата“.

Рене Ахдие е автор на три романа – „Гневът и зората“, продължението му „Розата и камата“  и „Flame in the Mist“, излязъл на английски език през май 2017 г. Освен сърцата на читателите, с „Гневът и зората” писателката спечели и редица престижни отличия – награда на Американската асоциация на библиотеките за 2015 г., номинация на читателите на фентъзи в Goodreads за същата година, едно от първите места в най-очакваните книги от англоезичната публика. В превода от английски на Христо Димитров и с вълшебната корица на Стоян Атанасов оживява историята на летящото килимче, на джина, на несметните богатства и на безбрежната любов на един мъж и една жена.

Розата и камата“ е част от поредицата Ciela teen, в която срещаме още трилогията „Алена кралица“ от Виктория Айвярд, проекта на Дисни „Звезден полет“ от Мелиса Ландърс, „Бляскавият двор“ и наскоро излязлото му продължение „Среднощният диамант“ на Ришел Мийд.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement