Connect with us

Култура

Излиза дебютният роман на Соня Тодорова!

Avatar

Публикувано

на

Cover Perlite na Adi Landow

На 14 март излиза от печат дебютният роман на Соня Тодорова – една история за избора и свободата, за стихията на времето и неизбежните случайности, за непонятната жестокост и жилавия порив към щастие.

„Перлите на Ади Ландау” (ИК „Колибри“) проследява историята на чифт перлени обици, която започва от еврейското гето във Виена, минава през разкошните дворци на Рингщрасе, през малко планинско селце в Алпите, през раздираната от кошмара на войната Европа, концентрационния лагер „Кайлъка“ и провинциалния град Фердинанд. Това са перипетиите на жени и мъже, еврейски търговци и австрийски благородници, войници на Германския райх и български партизани, на едно виенско момче и едно софийско момиче. Авторката е създала вълнуващо и неустоимо четиво за безпощадния вихър на времето, който преобръща съдби и неусетно разменя ролите на героите и жертвите. Посветен на „бягащия човек”, романът ще ви подтикне да се припознаете в образите на хора, които се надяват и се страхуват, които изчезват и се завръщат – и всичко това изглежда случайно, а всъщност никога не е.

Соня Тодорова нашумя със своя „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София едно духовито и увлекателно четиво, което помогна на много читатели да видят града си с нови очи. Завършила е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, има докторска степен по висша геодезия от Техническия университет във Виена. Между научните си публикации пише разкази за удоволствие, работи и като преводач на свободна практика.

 Премиерата на „Перлите на Ади Ландау” ще се състои на 23 март в литературен клуб „Перото” в София. Очаквайте допълнителна информация!

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement