Connect with us

Литература

Излиза „Земя на сенки“ от Елизабет Костова

Avatar

Публикувано

на

Cover Zemya na senki

Очаквайте на 21 септември „Земя на сенки”, нов роман от авторката на световния бестселър „Историкът” Елизабет Костова!

„Земя на сенки“ (превод: Надежда Розова, изд. Колибри) съживява трагична история от недалечното минало на България и свързва континенти, поколения, хора и мирогледи в един въздействащ разказ за потресаваща злина, превъзмогната със силата на смелостта, човешкото благородство и състраданието. През май 2008 г. американката Александра Бойд каца в България – загадъчен и примамлив къс от света, – принудена от спомените си и обзета от желание да изкупи вината си за изчезването на своя брат. Почти веднага след пристигането й в екзотична София прищявка на съдбата поверява в ръцете й урната с праха на непознат за нея човек – Стоян Лазаров. Александра се залавя да издири близките на Стоян и да им върне безценната реликва, но пътуването й ще постигне много повече – ще разбули човешки тайни, дълбоко заровени от деспотичен и компрометиран политически режим, ще изплете здрава мрежа от нови приятелства, ще изгради интригуващия облик на храбра страна, която се опитва да излезе изпод сянката на горчивия си исторически опит.

Елизабет Костова е възпитаничка на университета Йейл и на Мичиганския университет, където печели наградата „Хопуд“. Живее със семейството си в Северна Каролина и преподава творческо писане. От дебютния й роман, „Историкът”, до момента е реализиран тираж от над 5 милиона екземпляра. Той й носи награда  Quill за „Дебют на годината” за 2005 г. и награда Book Sense в категория „Проза за възрастни“ за 2006 г. Издаден е в над 40 страни в цял свят и е включен в списъка „Десетте най-добри книги на годината“ на USA Today. Освен „Историкът” на български език е преведен и вторият й роман – „Крадци на лебеди”. Костова е съосновател на фондация „Елизабет Костова“, която активно стимулира и подкрепя творческите усилия на писатели и преводачи на български и английски език.

Българската публика ще има изключителната възможност да се срещне с Елизабет Костова на 27-ми, 28-ми, 29-и и 30-и септември съответно в София, Благоевград, Пловдив и Бургас по повод премиерата на „Земя на сенки”!

Continue Reading
Advertisement