Connect with us

Култура

Излиза „Маss Effect. Andromeda: Бунт в ядрото”

Avatar

Публикувано

на

Mass Effect Andromeda корица

Предисторията на дългоочакваното продължение на хитовата поредица „Маss Effect” оживява на хартия. Американските писатели Джесън М. Хю и К. Алекзандър застават зад проекта Andromeda, за да подготвят почитателите за нови приключения в галактиката Андромеда.

Действието  на „Маss Effect. Andromeda: Бунт в ядрото” следва сюжетната линия на играта на BioWare, добавяйки дълбочина и детайли към каноничната сага, без това да превръща книгата в четиво, предназначено само за запознати със света на Маss Effect.

След стотици години криостаза, сънувайки новия си дом в галактиката Андромеда, децата на Млечния път – хора, крогани, туриани, асари, се опитват да открият нова вселена, в която старата омраза и предразсъдъци няма да имат място. Te поемат на път в едно от най-великите инженерни чудеса – колосална космическа станция, наречена „Ядрото”, построена в дух на сътрудничество, непознато досега в цялата галактическа история. На нея са складирани хилядолетни знания на десетки светове – култура, управление, вярвания, езици и изкуства, невъобразимо познание и наука.

Някои сънища обаче се превръщат в кошмари. Усилието да се прекоси един необятен океан от пространство и време се оказват напразни. Ядрото, от която трябва да започне колонизацията, е атакувана и повредена със самото си пристигане. Бъдещето на мисия „Андромеда” е заложено на карта. Единственият човек, способен да се изправи срещу масовия глад, хаоса и назряващия бунт, е Слоун Кели.

„Маss Effect. Andromeda: Бунт в ядрото създава антиутопична вселена – впечатляваща аналогия на съвременния свят. Живата проза на Джесън М. Хю и К. Алекзандър пленява читателя с епични диалози, разтърсващи битки и избори, всеки от които водещ по различни пътища в сенчестия свят на Маss Effect. Книгата дава ново начало на играта, превърнала се в абсолютен феномен през годините от създаването си.

Advertisement

Очакват се още две нови книги от хитовата поредица, като зад всяка една от тях ще стои името на различен автор.

Continue Reading
Advertisement