Connect with us

Музика

Излиза новата колекция с песни на Майкъл Джексън – SCREAM

Avatar

Публикувано

на

Single Art

На 29/09, лейбълът Epic/Legacy Recordings в сътрудничество с наследниците на Майкъл Джексън – „Estate of Michael Jackson“ представят албума „Michael Jackson – SCREAM“, колекция с 13 от най-големите и незабравими хита на Краля на поп музиката като Ghosts, Torture, Thriller и Dirty Diana. Албумът ще бъде издаден в два формата на физически носител – CD и фосфорециращ винил (с премиера 27/10) като всеки формат ще включва и специален постер. В допълнение, колекцията SCREAM“ включва и нов сингъл като бонус трак – “Blood on the Dance Floor X Dangerous”, енергичен денс микс от пет песни на Майкъл Джексън, създаден от дуото White Panda.

У нас албумът ‘Scream’ ще бъде издаден в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music и ще бъде наличен на физически носител (CD & винил) в онлайн магазина www.musicmall.bg

Миксът “Blood on The Dance Floor X Dangerous” включва семпли от песните „Blood on the Dance Floor”, “Dangerous”, “This Place Hotel”, “Leave Me Alone” и  “Is It Scary”.

Сингълът “Blood on The Dance Floor X Dangerous” беше представен ексклузивно в дигиталната платформа Shazam на 06/09. Всеки потребител, който направи предварителна поръчка за колекцията в дигиталнен формат, ще получи сингъла в момента на поръчката. “Blood on The Dance Floor X Dangerous” е наличен и във всички легални платформи за стрийминг.

Изборът на песни в „SCREAM” отразява творческата визия на Майкъл Джексън за различните му артистични образи, креативността в сценичните костюми и маските, за тъмнината и светлината, за музикалните трансформации. Всяка песен, част от колекцията „SCREAM“ е забележителна и има своето място в музикалната история: “Dirty Diana” от албума Bad оглавява сингъл класацията на САЩ в продължение на пет последователни седмица ; “Thriller” е седмият от безпрецедентните седем сингли от един албум, оглавили чарта, а самият едноименен албум (Thriller) продължава да е най-продаваният албум за всички времена ; в колекцията влиза и единственият дует между  Майкъл Джексън и сестра му Джанет Джексън – “Scream”.

Advertisement

SCREAM е наличен в iTunes за предварителни поръчки тук. SCREAM е наличен в www.musicmal.bg за предварителни поръчки на CD.

В подкрепа на новата колекция, Sony Music организира тази есен специални вечери, посветени на творчеството на Майкъл Джексън. Тези събития ще се състоят в Париж, Лондон, Сидни, Берлин, Лос Анжелис и Токио. Програмата ще включва седем късометражни филма от албума SCREAM, както и прожекция на 40-минутния филм към Ghosts. Филмът има само няколко публични прожекции, след премиерата му на Филмовия фестивал в Кан през 1997 година.

Continue Reading
Advertisement