Connect with us

Култура

Излиза „Романът за Алва Вандербилт“

Avatar

Публикувано

на

Alva CVR

Новата книга на авторката на бестселъра „Романът на Зелда Фицджералд“ е посветена на Алва Вандербилт, забележителна личност, която използва своето огромно богатство, за да се бори за правата на жените преди повече от век.

Този четвъртък, 10 януари, излиза новият роман на Терез Ан Фаулър „Романът за Алва Вандербилт“ (изд. Обсидиан)– увлекателна история за една от най-ярките личности на американската „позлатена” епоха. Книгата ни връща в края на XIX в. – време на бурно икономическо развитие, но и на закостенели нрави, предразсъдъци и неравноправие.

Алва, дъщеря на разорен плантатор, се омъжва за наследника на най-богатия мъж в Америка, железопътния магнат Корнилиъс Вандербилт. Амбициозната южнячка попада в центъра на нюйоркския светски живот, организира бляскави балове и строи имения, които и днес се смятат за архитектурни забележителности. Алва има неограничени възможности да осъществява грандиозните си планове, но трябва да преодолява и много емоционални сътресения. Тя посреща трудностите и

предателствата по нестандартен начин – скандализира обществото със своя развод и става лидерка на суфражетките.

Запознайте се с Алва – живото доказателство, че историята се прави от тези, които познават правилата на своето общество и време и имат смелост да ги нарушават.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement