Connect with us

Култура

Излиза „Тайната на разказвачката на истории” от Седжал Бадани

Avatar

Публикувано

на

Тайната на разказвачката на истории банер

„Тайната на разказвачката на истории” от бестселъровата авторка от индийски произход Седжал Бадани понася читателя в епичен разказ за непримиримата сила на мечтите и изцелението.

По книжарниците излезе „Тайната на разказвачката на истории”(изд. Сиела) от Седжал Бадани – богато разказана история за тайни, любов и лоялност в колониална Индия. Посветен на красотата на думите и тяхната сила като същински пир за сетивата, романът прославя човечността, разбирането към другия и значението на мечтите както в миналото, така и в днешни дни.

Джая, млада журналистка от Ню Йорк, знае добре, че семейството ѝ произхожда от Индия, но чувства корените си безкрайно далечни, почти откъснати. Като единствено дете на индийски имигранти, тя никога не е успявала да прекоси моста между себе си и майка си.

Младата жена отчаяно иска свое собствено дете, но след третото помятане двамата със съпруга ѝ се разделят, неспособни да понесат мъката. В този момент пристига писмо от Индия – дядо ѝ е на смъртното си ложе и иска да даде прощален подарък на майка ѝ. Но майка ѝ не желае да се върне обратно на мястото, което някога ѝ е причинило незнайна болка, болка, за която никога не е говорила пред дъщеря си. Затова Джая заема нейното място с надеждата да намери отговорите за собствените си терзания.

Този нов свят е красив, вълнуващ и екзотичен. Джая започва да разплита връзките на кръвта и традицията, които я доближават до същината му. В самата му сърцевина обаче се крие и мрак – мрак, който младата жена опознава през очите на баба си Амиша. Необикновена жена, която никога не се е подчинявала на ограниченията, докато те не я пречупват, Амиша е истинска разказвачка на истории. Думите ѝ прелитат от 30-те години до днешни дни и рисуват портрет на няколко поколения, на ролята на жените в обществото и на една тайна, забранена любов, която раздира времето.

Advertisement

Казват, че домът е там, където е сърцето ти. В „Тайната на разказвачката на истории” Седжал Бадани възпява силата на словото да руши стени и да съгражда бариери, през историите на две жени с различен път към свободата. Романът пренася читателя в друго време и място, през ограниченията на строгото патриархално общество и мрачното сърце на колониална Индия към думите, силата и любовта на няколко необикновени герои.

Continue Reading
Advertisement