Connect with us

Култура

Излиза Muchachas на Катрин Панкол

Avatar

Публикувано

на

Cover Muchachas 1

Cover-Muchachas-1Очаквайте на 24 ноември Muchachas (Момичетата), книга 1 от новата трилогия на популярната френска писателка Катрин Панкол.

Muchachas (превод: Румяна Маркова; стр. 440, цена: 18 лв.), момичетата, са сърцето на този роман. Те „водят хорото” в Ню Йорк, Париж, Лондон или Маями. Те са тези, които обичат, копнеят и се борят с живота. Поклонниците на Панкол ще разпознаят някои любими персонажи от предишните й сюжети – тук са Жозефин и Филип, напористата Ортанс и приятелят й Гари, но се появяват и нови образи. Проява на насилие в едно кафене, на която авторката става неволен свидетел, й дава основание да започне тази книга. А дали момичетата ще успеят да реализират мечтите си, читателят ще разбере в следващите два романа от трилогията.
Името на родената в Мароко авторка се свързва с петнайсет романа, преводи на 25 езика и над 3 милиона продадени екземпляра. Книги като „Наричайте ме Скарлет“ и „Жестоките мъже не се разхождат по улиците“ проправят пътя на Катрин Панкол към грандиозния успех на „Жълтите очи на крокодилите“. Романът й осигурява авторитетната награда „Мезон дьо ла Прес“, а персонажите са толкова пълнокръвни, че авторката е принудена да създаде трилогия. Така се появяват „Бавният валс на констенурките“ и „Катериците от Сентръл парк са тъжни в понеделник“, а Панкол заслужено се нарежда сред най-четените писатели на нашето съвремие.

Continue Reading
Advertisement