Connect with us

Галерия

Изложбата „Слон“ даде начало на фестивала „Арт Поток“

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Малин Кръстев и Геро първи на сцената в Царево

Фестивалът „Арт поток“ в гр.Царево стартира с изложба “Слонът“, експонирана в залата на Общинския исторически музей. На събитието присъстваха всички млади автори, които взеха участие в обявения преди време конкурс, както и наградените творци Иван Петков и Мария-Магдалена Попова. До 30 август жителите и гостите на морското градче ще могат да разгледат и творбите на вече утвърдените художници Валери Чакалов, Моника Попова, Петринел Гочев, Георги Миленов, Калоян Илиев-Кокимото, Деян Янев, Красимир Карабаджаков, Камен Старчев, Зоран Мише, Евгени Йонов и Стефан Божков, които са творили на тема „слон“.

След официалната част творците се пренесоха в Hacienda Beach в Лозенец, а група „Остава“ изнесе бутиков концерт и зарадва всички фенове на качествената българска музика. Драматургът и поет Елин Рахнев организира пък литературно четене на плажа, където представи второто издание на култовата си стихосбирка „Канела“.

Неговата пиеса „Свалячи“ бе първата постановка от фестивала, която бе представена пред публиката в гр. Царево. Представлението с участието на Малин Кръстев, Герасим Георгиев–Геро и Мариела Топалова откри театралния маратон. Солидна порция смях и положителни емоции получиха всички присъстващи, а известните актьори бяха наградени с нестихващи аплодисменти.

Advertisement

Кметът на общината инж.Георги Лапчев и продуцентът Димитър Тодоранов поздравиха от сцената на морското читалище присъстващите и разказаха как е възникнала идеята за този нов форум, който има за цел да „потопи“ жители и гости на най-южното Черноморие в магията на изкуството.

Кралицата на българския театър Татяна Лолова ще гостува тази вечер в Царево с моноспектакъла си „Дуенде“ по текстове на Ф.Лорка и Р.Апостолова. Много смях очаква почитателите на комедията на 22 юли, когато ще се играе пиесата от Жолт Пожгай „Кастинг за мъже“ с участието на Мария Сапунджиева и Геро, на истинска „Любовна афера“ ще станат свидетели зрителите на 23 юли, а Ернестина Шинова и Димитър Баненкин са главните герои в пиесата на Филип Блазбанд, 24 юли е запазен за спектакъла „Фенове“ с участието на Христо Гърбов и Валентин Танев, финалът е на 25 юли с моноспектакъла на актьора от НТ „Иван Вазов“ Георги Мамалев, който ще зададе житейския въпрос „Какво става?“.

Билети за представленията, желаещите могат да закупят от Eventim.bg и от Информационен център гр. Царево. Преди постановките билети се продават на касата пред НЧ „Георги Кондолов- 1914“, от където пенсионерите могат да се възползват от отстъпка 50%, а децата до 7 години, придружени от своите родители ще получат безплатен билет.

“Арт Поток цели да обедини представителите на театъра, музиката и изкуството, да ги свърже, давайки им стимул да творят и да се срещат отново. Това е форум, който среща модерното с традицията, а ентусиазирания му екип смята да го обогати и развива занапред. Благодарим за подкрепата на кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев, който веднага прегърна идеята и помогна за реализирането на културните празници ”, споделя един от инициаторите на фестивала, художника Стефан Божков.

Присъединете се към събитията във Фейсбук за още подробности.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement