Connect with us

Lifestyle

ИКЕА представи нови сътрудничества: с Adidas, Lego, дизайнера Стефан Диез и други

Avatar

Публикувано

на

IKEA x LEGO

IKEA и LEGO, снимка: ПР

ИКЕА представи предстоящите нови сътрудничества с компании и дизайнери – за постигане на повече вдъхновение и ползи за потребителите. Това са колаборациите с Adidas, Lego, UNYQ и Area Аcademy и с дизайнера Стефан Диез. Това се случи по време на традиционното събитие Дни на демократичния дизайн, което се провежда в Елмхут, Швеция.

Сътрудничествата с компании се очаква да доведат до по-интересни и вдъхновяващи предложения, съобразени със съвременния начин на живот на хората. ИКЕА и adidas ще работят съвместно, за да развият спортуването вкъщи и усъвършенстването на здравословните навици. Партньорството ще събере заедно дизайнери от двете компании, които ще обменят знания и идеи, за да изготвят нови начини да улеснят тренировките вкъщи.

ИКЕА и Lego Group от своя страна ще сътрудничат за повече и по-увлекателни и развиващи игри за децата вкъщи. Игрите позволяват децата да бъдат креативни, да изследват, да експериментират, да мечтаят и да откриват и затова двете компании обединяват усилията си, за да насърчат всичко това.

За да постигане усъвършенстване на работните места, ИКЕА се свързва с награждавания индустриален дизайнер Стефан Диез. Факт е, че индивидуалните потребности на хората и нарастващото търсене на мобилност стават все по-важни. Затова ИКЕА и Стефан Диез търсят нови възможности за проектиране на работни места, за да може офисите да бъдат приспособени към начина, по който хората вече работят.

Advertisement

IKEA Democratic Design Days 2

IKEA Democratic Design Days, снимка: ПР

С партньорството си с UNYQ, водеща 3D принтинг компания и образователната институция Area Academy, ИКЕА иска да проучи как персонализацията и обзавеждането на дома могат да променят играта и живота около нея – особено когато става въпрос за ергономия и мобилност.

Накрая, компанията започва и сътрудничество със Saint Heron, мултидисциплинарен културен център, който работи за изграждането на общност чрез музика, визуално изкуство и пърформънс.

Continue Reading
Advertisement