Connect with us

Lifestyle

ИКЕА става домакин на Летен фермерски пазар през юни

Avatar

Публикувано

на

Fermers market Al3

снимка: Здравко Йончев

В четири поредни недели на юни ИКЕА ще посрещне Летен фермерски пазар, който ще предложи внимателно подбрана, свежа и разнообразна сезонна продукция на посетителите на магазина в София. Фермерският пазар ще се провежда между 11 и 16 ч. На щандовете в пространството пред магазин ИКЕА ще бъдат представени над 50 ферми и производители от цялата страна, разпределени в тематични зони.

Летният фермерски пазар в ИКЕА ще предложи богат асортимент от качествени, чисти български продукти, представени лично от своите производители: свежа сезонна продукция от плодове и зеленчуци, брани броени часове преди пазара, разнообразни млечни и месни произведения, вино, домашен хляб и тестени изделия, пчелни продукти, консервирани плодове и зеленчуци, сокове, сиропи, чайове, оцети, ядки, гъби, билки, подправки, крафт бира и много други.

Fermers market Al2

снимка: Здравко Йончев

Програмата на фермерския пазар включва кулинарни демонстрации, занаятчийски работилници, представяне на натурална козметика, музикални изпълнения, както и разнообразни дегустации. На пазара ще има и занаятчийски работилници с изделия от естествени материали – дърво, керамика, текстил.

Advertisement

Летните фермерски пазари в ИКЕА 2017 се организират в сътрудничество с Хранкооп – София – организация, чиято мисия е да предоставя достъп до чиста храна и да подкрепя българските производители. Хранкооп – София функционира от 2010 и провежда различни събития, свързани с храната, здравословния и устойчив начин на живот, родителството и културата. Организацията работи с над 120 производителя от цялата страна, провежда 5 регулярни и няколко сезонни фермерски пазара в София и страната. С Летен Фермерски пазар в ИКЕА 2017, Хранкооп гостува в ИКЕА за втори път, след успешното пилотно издание на пазара там през миналата есен.

Continue Reading
Advertisement