Connect with us

Общество

Инициативата на COCA-COLA #дасехранимзаедно с грил-изживяване и във Варна

Avatar

Публикувано

на

Concert

снимка: PR

На 14 август 2016 г. стотици жители и гости на Варна се насладиха на вкусни грил-изкушения, направени по техен вкус, като част от инициативата Coca-Cola #ДаСеХранимЗаедно. Специална Coca-Cola Chill & Grill зона посрещна желаещите да прекарат един ден на открито с близки и приятели, между 10:00 до 22:00 часа в Морската градина с многобройни освежаващи активности и редица апетитни летни грил-изкушения. Специално за събитието едни от най-популярните дами в кулинарията у нас – Сандра Алексиева, Ани Шакарян, Ваня Георгиева и Даниела Колева, приготвиха изкусителни грил-творения, поднесени в комбинация с най-освежаващата напитка на лятото – Coca-Cola. Всяка от тях демонстрира нова и интересна рецепта, давайки възможност на варненци да се включат в готвенето. Сандра Алексиева приготви гриловани пилешки крилца по мексикански; Ани Шакарян изненада с майсторска рецепта за Люля кебаб; Даниела Колева демонстрира авторска интерпретация на телешки бургер с патешки дроб и карамелизиран лук; а Ваня Георгиева представи рецепта за мариновани свински ребра с царевица на грил.

Специално организирано кулинарно състезание бе изненадата в слънчевата неделя. Под ръководството на красивите кулинари, две млади двойки от Варна бяха не само сред най-активните участници, но и изненадаха със своето отношение едни към други, въпреки, че са опоненти. Заедно с Даниела Колева двама влюбени на 18 и 19 години приготвиха мариновани свински ребра на грил, а Ваня Георгиева покани на сцената семейство, отглеждащо 7-месечното си бебе, за да гриловат апетитни шишчета от бекон. С много усмивки и добро настроение двете двойки се впуснаха в надпреварата за голямата награда на Coca-Cola Chill & Grill – вечеря в небето. След края на инициативата #ДаСеХранимЗаедно победителите от кулинарните надпревари във всеки град ще имат възможността да преживеят една незабравима вечеря в небето, с панорамна гледка от София, на 11 септември 2016 г.

Contest Winners

снимка: PR

Състезанието бе спечелено от по-младата двойка, която, обаче изненадващо обяви, че се отказва от наградата и я предостъпва на своите опоненти. „Те вече са стабилно семейство и имат нужда от нещо ново и различно, което да им донесе силни емоции и разнообразие от стандартното ежедневие, посветено на грижите по отглеждането на детето“, коментира Даниела Колева, горда с решението на кулинарните си ученици. „Ние от своя страна, предоставяме наградата ни за второ място – кошница за пикник, на тези симпатични младежи, на които пожелаваме да създадат едно здраво семейство. Те са млади и сега е моментът, в който трябва да прекарват повече време заедно, а какво по-хубаво това да се случва сред природата“, коментира семейната двойка.

През целия ден уханието на вкусни ястия на грил бе съпътствано от редица забавления и игри за малки и големи. Актьорът Ники Станоев се погрижи за доброто настроение на семействата, а за малките посетители на събитието бе организирано специално куклено шоу, водни игри и много спортни активности. За приятната обстановка се погрижиха и младите български таланти и групи Rewind и Funky Miracle, които заедно с Brazz ViliDJ допринесоха за хубавата музика и доброто настроение на събитието.

Това лято жителите на 5 български града имат възможност да посетят уникалните Coca-Cola Chill & Grill събития заедно със своите семейства. Събитията се провеждат между 10:00 часа и 22:00 часа. Целта на поредицата събития от инициативата #ДаСеХранимЗаедно е да постави акцент върху споделените мигове на щастие, прекарани около семейната трапеза. Чрез нея Coca-Cola изразява своето убеждение, че щастието се крие в споделените мигове, каквито са семейните моменти, прекарани заедно около масата. Едни от най-посещаваните градски зони в Ямбол, Стара Загора и Варна вече посрещнаха стотици гости в обособените грил-зони, а след тях домакини на Coca-Cola Chill & Grill ще бъдат Бургас (21 август 2016 г.) и София (11 септември 2016 г.), където хората ще могат да се насладят на вкусен грил заедно със своите семейства, приятели и близки.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement