Connect with us

Lifestyle

Инициативата „Спаси библиотека“ събра над 1000 книги

Avatar

Публикувано

на

Благодарение на инициативата „Спаси библиотека“, организирана от софтуерната компания  ERP.BG и звезди от шоубизнеса, библиотечният фонд на 176 ОУ в с. Негован вече се пълни, а учениците с усмивка могат да разгърнат любимите книги, и да се потопят във вълшебния свят на знанието и приказките!

Щастливия повод ще бъде отбелязан с тържество в училището на 22 април (сряда) от 11:00 часа, когато децата от 176 ОУ в с. Негован ще представят кратка развлекателна програма, а за тяхното добро настроение ще се погрижи усмихната певица Веси Бонева.

Инициативата подкрепиха ERP.BG, Веси Бонева, Deep Zone Project, Емил Конрад, Лидия Иванова, ВИЗА клуб, Фондация „Подари книга“, Издателство Кибеа, г-н Ергин Емин – управител на Асоциацията на българските градове, бившия кмет на р-н Триадица г-н Евтим Евтимов, г-жа Янакиева, г-н Манов от гр. София и разбира се, всички добри българи, които не останаха безразлични към каузата, целяща да подпомогне новото поколение на нашата държава.

Кампанията, организирана от софтуерната компания ERP.BG (И Ар Пи България ООД) има за цел да подпомогне 176 ОУ в с. Негован, в което преди време е изгоряла библиотеката, но освен така необходимите книжки и пособия, при тях има недостиг и на компютърна техника. Училището е малко и трудно се издържа само, но именно любовта към знанието и децата провокира директора да търси помощ от хората и бизнеса. Към момента в него учат 144 деца от предучилищна група до 8 клас и всички те се обучават по информатика с остаряла и недостатъчна техника, което води до проблеми в учебния процес.

Представителите на бизнеса често подкрепят различни социални инициативи, като и този път откликват на молбата на директора на 176 ОУ в с. Негован, като стартираха кампанията Спаси Библиотека.

Advertisement

снимка: ПР

Continue Reading
Advertisement