Connect with us

Tехнологии

Иновативен портал за благотворителност привлича дарения и у нас

Avatar

Публикувано

на

Logo Kindlink gradient

Стартъп проектът на български екип е бум във Великобритания с над 2 000 каузи и 20 000 корпоративни и частни донори

07 август 2019г. Онлайн платформата KindLink, която разчупи модела на ангажиране на бизнеса със социални каузи, заработи и у нас. Порталът с иновативна технология и функционалности е дело на български екип, но е развиван основно за пазара във Великобритания. Само за 3 години стартъп проектът прави истински бум – портфолио от над 2000 каузи, регистрирани 1200 благотворителни организации и 50 000 служители от големи компании, които искат да бъдат доброволци или дарители. 20 000 корпоративни и индивидуални донори са правили дарения през платформата до този момент. Повечето от ключовите банки, финансови институции и технологични конгломерати на Острова използват тъкмо KindLink за набиране на средства и отчетност на благотворителните инициативи.

Българският партньор на KindLink е CSR Bulgaria, чийто екип вярва, че ще повтори този успех и у нас. „KindLink e социална мрежа с мисия: общност, в която отделните хора, неправителствени организации и компаниите се свързват лесно едни с други, като виждат ясно влиянието от сътрудничеството си върху околния свят“, разяснява изпълнителният директор на CSR Bulgaria Борис Колев.

Порталът дава възможност на неправителствените организации да ползват безплатно дигитален инструмент, който представя дейността им публично и привлича подкрепа за каузите им като, в същото време, осигурява на дарителите необходимата прозрачност за използването на средствата.

Advertisement

Видео репортаж на BBC за KindLink вижте тук – https://youtu.be/WwNnNSxabtY

KindLink дава възможност и на компаниите да менажират и покажат ясно и атрактивно доброто, което правят – и като благотворителност, и като политики за устойчиво развитие. В рамките на профила на компанията, всеки служител получава свой профил, от който може да търси и инициира каузи, да се включва във вече обявени такива, да измерва приноса си и да споделя всичко директно в социалните мрежи. Това отговаря на желанието на все повече служители да имат възможност да доброволчестват или да правят добро по други начини, за да се чувстват ангажирани с даден екип и компания.

Друго голямо предимство на KindLink е, че благодарение на специално разработения софтуер, фирмите получават автоматизирани отчети за своята благотворителност и дейностите по устойчивото си развитие.

„KindLink осигурява на бизнесите всеобхватна технология, с която могат да проследят даренията и приноса си, да споделят резултатите от тях с клиентите си, да създадат силна корпоративна култура на благотворителност и да ангажират служителите си около ценностите на компанията“, споделя създателят на платформата Искрен Кулев.

Проектът има потенциал да промени в положителна посока третия сектор. KindLink дава на благотворителните организации безплатен инструмент, който е лесен за използване, спестява им време, и им помага да разширят кръга от дарители и средствата, които получават за каузите си.

Advertisement

Платформата не взема комисионна от даренията, така че 100% от средствата отиват по предназначение. Неправителствените организации, които досега са включени в мрежата KindLink, спестяват средно около 62% от подобни такси, в сравнение с други платформи за набиране на средства.

Разликата с други платформи е и в изключителната прозрачност на дейностите и доверието към неправителствените организации, до което тя води. Например, във Великобритания 71% от хората споделят, че биха дарявали повече, ако знаеха къде и как точно са използвани дарените средства. Прозрачността и ясно представеният принос на всяка компания и отделните служители, привлича повече нови индивидуални и корпоративни дарители, което води до увеличаване на влиянието на благотворителните организации в обществото.

За платформата KindLink, вижте повече на адрес www.kindlink.bg

За CSR Bulgaria: първата българска специализирана мрежа за КСО, която изгражда трайна връзка между нуждите и ресурсите на обществото и бизнеса. Екипът на CSR Bulgaria е посредник между нестопанския сектор и бизнеса с цел набиране на средства за реализиране на социално значими проекти. Мисията на мрежата е да предложи на бизнес членовете си избор от каузи, както и съвети за реализацията на социални програми и политики. Повече вижте на http://www.csr.bg/

kindwall illustration

Advertisement
Continue Reading
Advertisement