Connect with us

Lifestyle

Иновативният лазерен апарат PicoSure вече и в България

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Към професионалното оборудване на център за естетична дерматология Атадерма бе добавен лазерният апарат PicoSure, който заедно с Ulthera (ултразвуковия лифтинг) се превърнаха в хитовия инвентар на пловдивската клиника, където д-р Снежана Атанасоваподдържа безупречния естетичен външен вид на своите пациенти.

PicoSurе e неинвазивна (безкръвна) лазерна интервенция, която не нарушава целостта на кожата и прави възстановителния период максимално кратък. Американската компания, създател на PicoSure е използвала най-новите технологии, за да представи пред света един революционен уред, с който да задоволи нарастващия интерес на хората, желаещи да преведат кожата си в по-добър естетичен вид. Апаратът абсолютно безболезнено отстранява татуировки и нежеланите дерматологични несъвършенства.

Когато се извършва манипулация върху татуировка, лазерният апарат PicoSure използва много кратки пулсации – едва една трилиона от секундата. Заради интензивността на пулсациите, татуировката бива подложена на удар, който е с толкова голямо налягане, че мастилото й се разпръсква на съвсем малки, подобни на прах частици. Благодарение на този процес те много по-лесно се абсорбират и елиминират от тялото. Това води до по-добро изчистване на мастилените символи и по-малко процедури, нужни за цялостното им премахване. Иновативният продукт PicoSure е ефективен и върху по-ранно третирани татуировки, които не са били успешно заличени до този момент. Всяка татуировка е уникална, защото съдържа различни цветове и наситеност на мастилото.Чрез апарата могат да бъдат премахнати всички цветове от мастилената гама.

Преди появата на лазерните апарати за отстраняване на татуировки, хората използвали методи като процедури с киселина, хирургическа намеса и дори дермабразио.
Манипулации за заличаване на мастилените символи от кожата вече са еволюирали от потенциално болезнени интервенции, които понякога водят дори до перманентни странични ефекти, до по-безопасни и безболезнени методи с ефективни резултати, като тези с PicoSure.

Advertisement

Освен за премахване на нежеланите татуировки лазерният апарат PicoSure се използва и за заличаване напигментации, белези от акне, стрии и бръчки. С него може лесно да бъде премахнат и козметичният татуаж от лицето.

Continue Reading
Advertisement