Connect with us

Tехнологии

Интернет на нещата на Samsung навлиза в нашия живот

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

В партньорство с известния италиански архитект Феручио Лавиани, IoT зоната на Samsung демонстрира безкрайните възможности на екосистемата Интернет на нещата на IFA 2015.

Samsung Electronics показва всичко за Интернет на нещата (IoT) на IFA 2015 в Берлин, фокусирайки се върху това как IoT технологиитеоказват положително влияние върху нашия свят.

Изложението даде възможност на посетителите на IFA да изживеят и да се докоснат лично до това, което компанията има предвид под свързан свят. Те се запознаха отблизо с основни продукти на Samsung, за да разберат наистина огромния потенциал на IoT технологията.

IoT зоната бе представена в голямо кръглопространство в центъра на изложбената зала на Samsung на IFA.Тази обособена зона позволи на посетителите да се потопят в демонстрация на това как IoT технологията може да се превърне в част от ежедневието.

Advertisement

Посетителите имаха възможността да се разходят и да разгледат двадесет и четири отделни стъклени витрини, фокусирани върху четири ключови Samsung продукта и решения: Samsung SleepSense, Smart TV & Audio, Gear S2 и SmartThings. Ползите от тези продукти и решения естествено и интуитивно показват на посетителите настоящето и потенциала на близкото бъдеще за начина им на живот.

Шестте витрини на SleepSense демонстрират как това устройство за грижа за здравето следи съня на потребителя и работи като личен консултант за сън. SleepSense създава оптимални условия за сън със своята уникална IoT функция. Например устройството анализира времето и качеството на съня, след което бавно гаси осветлението, аудио системата и затъмнява прозорците в точния за потребителя момент и в синхрон с неговия естествен ритъм. Това не е научна фантастика от бъдещето. Samsung SleepSense ще бъде достъпен в рамките на тази година.

За представянето на смарт телевизорите и аудио системите телевизията е като „проводник“ за цялата система за домашно забавление. Телевизорът може да разпознае програмите, които се излъчват и да предложи други подобни възможности. Ако някой избере да гледа филм, телевизорът може да затъмни осветлението, да спусне щорите и да настрои звука в режим за филми, за да предостави по-величествено звучене. Не е необходимо зрителят да се мести от дивана или да казва нещо.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“602″]3[/media-credit]

С Gear S2 потребителите могат да се насладятна свързаното ежедневие, както никога досега. Устройството може да следи всичките поставени от потребителя цели, свързани с физическо натоварване, както и прогреса по тяхното постигане в реално време – всичко, което трябва да знаете за вашето тяло, е точно там, на един поглед разстояние. Хората могат да плащат билет за автобус или други такси с Gear S2 ида получават известия от дома за сигурност и безопасност, докато пътуват. Също така, чрез синхронизиране на Gear S2 със SmartThings, може да се коригира температура в дома или осветлението с просто завъртане на рамката на Gear S2, където и да сте.

SmartThings е в сърцето на IoTна Samsung.То свързва всички устройствав дома и дори извъннего чрез отворена платформа, достъпна за всички фирми и предприемачи. Около 200 устройства са вече достъпни за платформата SmartThings, включително осветление, камери термостати, ключалки и носими устройства. И отново – това не е бъдещето – това се случва в момента.

Advertisement

За да създаде IoT зона, Samsung си сътрудничи с известния италиански архитект ФеручиоЛавиани. Кръглият дизайн на зоната изобразява безкрайните възможности и липсата на граници също като IoT на Samsung. Освен това е и символ на сближаването на технологиите, показвайки взаимодействието между IoT технологиите и тяхната бързоразвиваща се екосистема.

„Докато посетителите се движат от една витрина към друга, възможностите на IoT се разгръщат пред тях като страници на книга и с всяка витрина предаваме ключова информация“, сподели Лавиани.

Но представянето на Samsung не свършва дотук. Посетителите могат да изпитат приложението на IoTв реалния живот. IoT зоната е непосредствено до IoT салон с партньори като BMW, Volkswagen и Samsung C&T.

В автомобила на BMW могат да се показват известия от вкъщи директно на таблото, а мобилното приложение Samsung SmartThings дава възможност да проверите състоянието на колата си, както и да я заключвате и отключвате от разстояние. Освен това, приложението Car Mode за Galaxy на Samsungза Volkswagen позволява на водачите да се обаждат, да избират и слушат любимия си плейлист и да получават навигация чрез гласова команда или с просто докосване.

Samsung C&T Fashion Division (бивш Cheil Industries) показа четири носими устройства, които интегрират мода и технологии под формата на дрехи и аксесоари: Smart Suit, On Bag, Body Compass и Perfect Wallet. Беше показана и платформата за носими устройства „humanfit“. Тя си сътрудничи с модните марки на Samsung C&T, за да развие IT-интегрирано облекло, аксесоари и мобилни приложения за мода.

В IoT зоната бяха разположени и четири продуктови зони, показващи авангардни и IoT-пригодени продукти. Посетителите можеха да изпробват смарт пазаруване и смарт офис пространства, виртуална пробна и огледални OLED дисплеи в зоната за B2B продукти.

Advertisement

„Това изложение подчертава възможностите, които стоят пред нас – каза д-р У.П.Хонг, президент и главен маркетинг директор на Samsung Electronics. – То показва гледната точка наSamsung за Интернет на нещата – като един свят, в центъра на който са хората и който предлага неограничени възможности, защото това ще бъде в основатана нашата отворена IoT стратегия.“

Continue Reading
Advertisement