Connect with us

Lifestyle

Историята на топ модела Росица Георгиева, покорила Парижката седмица на модата

Avatar

Публикувано

на

Завърналите се

В „Завърналите се с Петя Кертикова“ по Bulgaria ON AIR 

Тази професия е една от най-самотните. Това казва топ моделът Росица Георгиева в рубриката „Завърналите се с Петя Кертикова“ по Bulgaria ON AIR.

Росица е модел от близо 10 години. Като малка мечтаела да стане радиоводещ, но вместо това влиза в бляскавия свят на модата.

„С една приятелка едно лято нямахме какво да правим и си организирахме фотосесия, като правехме всичко от началото до края“ спомня си топ моделът.

Не след дълго любителските снимки намират място в каталога на българска модна агенция и ангажиментите на Росица започват. Първият ѝ договор е в Милано, а скоро след това следва ревюта в Азия и САЩ. Българката дефилира на седмицата на модата в Банкок през 2015 година, където преживява терористичен атентат, при който живота си губят 21 души.

„Стана изневиделица в един от централните храмове до центъра на града, където дефилираме. Беше много страшно. Не ни даваха да излизаме, работата спря“, спомня си Росица.

След Банкок ангажиментите отвеждат младото момиче в Париж. В най-популярната модна столица българката работи в продължение на 6 месеца и постига мечтата на хиляди момичета – да дефилира на Парижката седмица на модата.

Advertisement

„Не бях готова обаче за седмицата на модата, където имаш по 8-10 кастинга на ден.  Беше постоянен стрес, но Париж ми даде много. Работих за много известни марки сред които Victoria Beckham, Celine“, споделя още Роси пред Петя Кертикова.

Модата отвежда българката в Куала Лумпур, където освен да дефилира с дрехи, тя позира и с бижута и часовници.

„В Малайзия бяха едни от най-хубавите ми ангажименти, защото започнах да работя за бижута, часовници – бляскавата страна на професията. Рекламирах Van Cleef, Celine. Там направих максимума от ревюта за 3 месеца – 25″ спомня си Роси.

Не всичко в Куала Лумпур е бляскаво. Пред мол Роси е била ограбена от няколко въоръжени с нож мъже. Преди 8 месеца българката решава да сложи край на напрегнатия моделски живот и се завръща в България.

Продължава да се занимава с мода, но внимателно подбира ангажиментите си. Мечтае да стане инструктор по пилатес, но и да продължи с ангажиментите на подиума.

Цялата история на Росица Георгиева гледайте ТУК.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement