Connect with us

Музика

Италиански звезди изпращат талантливи българи в Рим и Ливърпул

Avatar

Публикувано

на

Популярният италиански автор на песни и телевизионни шоу формати,  Фабрицио Берлинчони, живеещата в Италия българка, известна певица и творец Дариана Куманова и Рита Сперанца – популярно  лице в италиански музикални предавания и конкурси, ще гостуват у нас през май. Поводът е подбор на най-талантливите ни дечица и млади артисти, които да продължат към финала на международния музикален фестивал Italia Music Festival All Around Art 2015. Селекцията ще се проведе със съдействието и помощта на LIPA4:19 България (българският филиал на Liverpool Institute for performing Arts, основан от Пол Макартни). Финалът на феста ще е през юни месец в Рим, а едно избрано гласовито българче ще има шанс да получи специално написана за него песен  и заснемане на видеоклип. Победителят пък ще бъде изпратен на посещение в Ливърпул за обмяна на опит с други творци. Селекцията ще протече в столицата, в рамките на три дни – 15,16 и17-ти май, в Академия  LIPA 4:19.

Могат да се включат артисти на всякаква възраст – композитори, музиканти, певци, танцьори (класически и модерни танци, степ и латино) и актъори – ако говорят добре италиански. Категориите на Italia Music Festival All Around Art 2015 са следните – деца от  6 до 10 г., млади таланти от 11 до 15 г., изпълнители над 16г. и групи – танцови формации и музикални групи.

Фабрицио Берлинчони, организатор на феста и автор на песни на Андреа Бочели, Pooh, Адриано Челентано, както един от авторите на песента победител в детската „Евровизия 2014“ (в изпълнение на Винченцо Кантиело), има впечатления от българските деца и затова е решил тази година да насочи вниманието си към талантите по нашите ширини.  Сред селектиращите ще бъде и Дариана Куманова, която живее от години в Италия, доцент е в Академията на „Сан Ремо“ и е номинирана за най-добър саундтрак от „Давид на Донатело“ (италианските Оскари).  Рита Сперанца е третата италианска звезда, която ще даде своя глас за родните избраници – работила е за Rai 1, участвала е в много сериали и телевизионни музикални формати.

Martina_Nenova_LIPA, Berlincioni,Kumanova,Speranza

Continue Reading
Advertisement