Connect with us

Класическа

Йонас Кауфман представя „Една италианска вечер: На живо от Валдбюне, Берлин“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Две години след премиерата на изключително успешния албум, Dolce Vita, Йонас Кауфман се завръща към голямата си любов – италианската музика! През лятото световноизвестният тенор изнесе специален концерт под звездите на сцената на амфитеатър „Валдбюне“ в Берлин. Концертът се превърна в едно от най-значимите събития в света на класическата музика за годината. Sony Classical и Вирджиния Рекърдс с гордост съобщават, че този магически концерт ще излезе през септември на DVD, Blu-ray и CD формат, както и в дигитална версия във всички легални платформи за даунлоад и стрийминг.

Албумът Dolce Vita на физически носител (DVD, Blu-ray и CD) е наличен за предварителни поръчки в обновения онлайн магазин www.musicmall.bg

“An Italian Night – Live from the Waldbühne Berlin” включва популярни песни и канцонети, както и страстни арии и дуети от италианския оперен репертоар. Популярното мецосопрано от Грузия, Анита Рачвелишвили, се присъединява на сцената за изпълнение на дуетни арии от операта „Селска чест“ от Маскани. Концертът е осъществен под диригентството на Йохен Райдер заедно с Берлинския радио симфоничен оркестър (Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin).

Всички, които не са имали късмета да присъстват в препълнения 20-хиляден амфитеатър „Валдбюне“ и да усетят невероятната атмосфера на този спектакъл в микса от опера, песни и italianità, довел до седем невероятни биса, сред които “Parla più piano” (темата от „Кръстникът“), “Volare” в специален дует и невероятното изпълнение на “Nessun dorma” от операта на Пучини – Tурандот. В програмата на вечерта влизат още “Cielo e mar” от операта на Понкиели – Джоконда, както и популярни италиански песни като “Torna a Surriento”, “Non ti scordar di me”, уникален аранжимент на “Caruso” на Лучо Дала в изпълнение на Анита Рачвелишвили и “Il canto” в дует между Йонас Кауфман и Анита.

Advertisement

Вирджиния Рекърдс/Sony Music ще издаде 80-минутна селектирана версия на концерта на CD и в дигитален формат на 14/09 ; пълният 110-минутен концертен запис, заснет от немските телевизии ZDF & 3sat в колаборация с промоутъра „Alegria and Semmel Concerts“ ще излезе на DVD и Blu-ray на 28/09.

Тази есен специалният концертен филм (Jonas Kaufmann – Under the Stars) ще бъде представен на ексклузивни прожекции в киносалоните в редица страни, сред които Финландия, Швеция, Холандия, Румъния, Латвия, Дания, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Полша, Испания и Франция. Списъкът с държави продължава да расте. Вижте повече детайли на: http://www.cinemalive.com/event/jonas-kaufmann-under-the-stars