Connect with us

Класическа

Йордан Камджалов открива първи сезон на GENESIS ORCHESTRA

Avatar

Публикувано

на

Йордан Камджалов, фотограф: Добрин Кашавелов

В навечерието на откриването на първия сезон на новия концептуален GENESIS ORCHESTRA, неговия артистичен директор и диригент Йордан Камджалов ще бъде в България, за да участва в поредица събития с широк културен спектър на въздействие.

Диригентът-визионер е поканен за дискусия върху най-актуални културни теми, пред които е изправено съвременното общество в среща-разговор със студентите и академичната общност на Университетът по архитектура, строителство и геодезия и широката общественост.

В деня преди големия концерт за откриването на сезона на GENESIS ORCHESTRA, публиката ще има възможността да бъде свидетел на още едно уникално за България събитие, по модел на най-престижните световни музикални институции, а именно „предконцертен диалог“, по време на който ще се повдигне завесата на предстоящия концерт, чрез разговор със солистите и диригента върху произведенията, техните композитори, предизвикателствата и поставените цели. Един формат, който допринася за по-задълбоченото и пълноценно преживяване по време на слушане.

Самият концерт ще бъде изпълнен два пъти – веднъж за българската публика в София и веднъж за немската публика в Мюнхен на престижната сцена на Gasteig Carl-Orff Saal. С това GENESIS ORCHESTRA бележи и първото си излизане на международна сцена, с което отваря още една врата за популяризиране на българското изкуство зад граници.

Advertisement

Списък на събитията:

16.11.2016 г. – 18.00 ч. – Гост в аула „Максима” по покана на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) за отворена среща-разговор със студенти и граждани на тема „Да бъдеш визионер”.

25.11.2016 г. – 19.00 ч. – Преконцертни диалози, Софийска Градска Художествена Галерия.

26.11.2016 г. – 20.00 ч. – Откриване на първия сезон на новия концептуален културен проект, в лицето на GENESIS ORCHESTRA с концерт в зала “България“. В програмата:

Advertisement

Ш. К. Сен-Санс -Introduction and Rondo Capriccioso за цигулка и оркестър

Кр. Кюркчийски – концерт № 1 за пиано и оркестър

П. Ил. Чайковски – Симфония № 5

Солисти:

Ивайла Кирова, пиано

Advertisement

Мариан Краев, цигулка

28.11.2016 г. – 20.00 ч. –  GENESIS ORCHESTRA под диригентството на Йордан Камджалов в емблематичната зала “Gasteig Cаrl-Orff Saal, Мюнхен

Continue Reading
Advertisement