Connect with us

Lifestyle

Какво да търсим у мониторите, пред които ще прекараме дълго време

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Разнообразието от монитори, които се предлагат, предполага, че всеки ще намери това, от което има нужда. Някои от нас, обаче, прекарват пред екрана повече време от обичайното. Без значение колко работа имат графичните дизайнери, програмистите, финансовите експерти и работещите в офиси, има някои функции, които значително могат да облекчат изпълнението на задачите. MMD, лицензен партньор на Philips за монитори, обръща внимание на нещата, които трябва да търсим, за да създадем комфорт на ума и тялото си.

  • Болки във врата и гърба: За да се избегнат физическите оплаквания и времето пред екрана да е по-приятно, са нужно ергономични функции, които позволяват постигане на здравословна поза. Това трябва да са основните съображения при избор на монитор.
    • Стойка, която може да се настройва по височина, е едно добро начало. Свалянето на рамката на екрана към плота на бюрото обикновено увеличава комфорта при четене и позволява позициониране на монитора пред зрителната линия.
    • Стойката Philips SmartErgoBase предлага дори повече опции: настройката по височина, завъртането, накланянето и обръщането в потретен режим позволяват максимален комфорт, който може да облекчи физическото напрежение от дълъг работен ден. Стойката позволява мониторът да бъде свален почти до нивото на бюрото и като допълнителен положителен ефект осигурява прибиране на кабелите за по-подредено работно място.
  • Умора на очите: Всички сме изпитвали неприятното чувство на умора в очите след продължително взиране в екрана. Затова следващата стъпка в създаването на перфектната работна среда е да се намалят изтощителните ефекти от лоша подсветка на екрана и потенциално вредна синя светлина.
    • Синята светлина с къса дължина на вълната може да причини увреждане на очите и да повлияе на зрението с времето. Технологията Philips SoftBlue блокира определен спектър от синята светлина чрез хардуерна интервенция, запазвайки оригиналния цвят. Тя е много по-подходяща от базираните на филтриране методи, които блокират светлината с допълнително стъкло, което придава жълт оттенък на цветовете. Друг начин за справяне с проблема е активирането на режима Low Blue, който представлява интелигентна софтуерна технология.
    • Технологията Flicker-free регулира яркостта и намалява трептенето за постигане на по-комфортна работа пред екрана. Заради начина, по който се контролира яркостта при дисплеите с LED подсветка, някои потребители усещат трептене на екрана, което бързо води до умора на очите. Технологията Flicker-free прилага ново решение за контрол на яркостта за повече визуален комфорт. Друга функция, която прави четенето по-приятно, е режима EasyRead, който осигурява усещане като при четене от хартия.
  • Бъркотия от кабели: когато има твърде много кабели, които трябва да бъдат свързани, на помощ идват две нови технологии:
    • USB-C е особено подходяща за потребители с ултрабук. Мониторът се превръща в хъб, който значително разширява възможностите за свързване на периферия. USB-C използва само един SuperSpeed USB кабел за предаване на видео и аудио, както и за връзка с Интернет.
    • Конфигурациите с повече от един монитор увеличават продуктивността и позволяват безпроблемна многозадачност. Мониторите, които поддържат схема на свързване Daisy Chaining (пръстен), спестяват значително количество кабели. При тази конфигурация цял набор от дисплеи са свързани само с по един DisplayPort кабел между всеки от тях.

снимка: ПР

  • Несигурни уебкамери: Уебкамерите са бърз и лесен начин да останете във връзка с колеги и партньори по целия свят. Те, обаче, са и източник на риск: всяка уебкамера е прозорец към вашата компания. Ако хакерите успеят да се свържат към нея, тя може да бъде използвана за създаване на неоторизирана точка за достъп. Изскачащите уебкамери предлагат цялото удобство при значително намален риск: камерата изскача, само когато е нужна за видео конференции и се прибира незабележимо, когато не се използва.
  • Ефект върху екологията: Все повече хора искат да правят „зелени“ решения, когато купуват нов технологичен продукт. Изборът на монитор с екологични характеристики помага за намаляване на отделения CO2 и други ефекти върху околната среда.
    • PowerSensor намалява консумацията на енергия с до 80% като засича присъствието на потребителя пред монитора и значително намалява яркостта, ако го няма пред екрана.
    • Живакът е едно от най-токсичните естествени вещества, които въздействат на хората и животните. Изберете дисплей без живак, каквито са всички LED монитори Philips, за да намалите екологичнoто въздействие на своите устройства.

Тези функции на мониторите са ключови, за да прекарате максимално ползотворно време пред екрана. Позволете им да ви осигурят комфорт, продуктивност и фокус върху задачите, независимо от това колко време ще ги изпълнявате.

Continue Reading
Advertisement