Connect with us

Култура

„Как да остана жив” от Беър Грилс – опасностите в града и сред природата

Avatar

Публикувано

на

Как да остана жив корица

Любимите съвети на Беър Грилс ни учат как да предпазим живота си в цял спектър от ситуации, много от които силно вероятни дори във всекидневния живот в града.

За пръв път на български излезе наръчникът „Как да остана жив” на Беър Грилс. Световноизвестният британски пътешественик и експерт по оцеляване издава редица от най-важните си съвети как да оцелеем в опасни или животозастрашаващи ситуации, като предпазим себе си и другите около нас. От малко вероятни обстоятелства като затъване в плаващи пясъци, до на практика всекидневни заплахи като атака от куче на улицата – „Как да остана жив” ни учи да посрещнем всеки риск.

Знаете ли как да разпознавате отровните растения в природата? А да накладете огън, който може да ви опази живи в студена нощ? От „Как да остана жив” можем да научим как да окажем първа помощ, ако наоколо няма болница, как да се спасим от наводнение, земетресение или торнадо и дори как да оцелеем при атака на мечка. Телевизионният водещ Беър Грилс, добил популярност с шоуто си, в което се поставя в разнородни застрашаващи живота ситуации, за да разкрие на зрителите умни техники за оцеляване, споделя някои от любимите си и изпитани съвети през годините в новата си книга.

Като военен от Британската армия, медик и командос от Специалните части, Грилс се е сблъсквал с всякакви ситуации, поставяли живота му в опасност. Той е и най-младият британец, изкачил Еверест.

Стъпвайки на дългогодишния си опит, в „Как да остана жив” Грилс споделя как можем да приземим самолет в случай на авария и как можем да скочим с парашут, ако нещата съвсем се объркат. Но също така ни учи как да реагираме и в далеч по-близки до ежедневието ни ситуации – като например ако спирачките на колата ни откажат или спукаме гума, докато караме с висока скорост.

Advertisement

Опасностите дебнат навсякъде около нас – били те токов удар, пожар или внезапно избухнала свада в бар – правилните реакции могат да бъдат от животоспасяващо значение. С гарантирани и лесни за запомняне съвети, разделени на ясни стъпки, Беър Грилс ни превежда през всички опасности, които биха могли да ни застрашат.

Continue Reading
Advertisement