Connect with us

Lifestyle

Как да съчетаваме цветовете, за да постигнем уют и комфорт в своя дом!

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Енциклопедия „Цветовете“ (изд. Книгомания) е необходимост за всеки дизайнер. В тази книга, пълна с насоки и практични указания, ще откриете 200 цветни палитри с идеи за дизайн на домашен интериор. Ще научите как с помощта на цветовете се създава атмосфера, илюзия за пространство, дълбочина, топлина или осветеност.

Цветът е едно от най-интересните явления на земята. Още от началото на човешката история хората са го използвали, за да маркират територията си или да украсят обкръжаващото ги пространство. Цветът е мощно средство – той може да съживи и освежи остарялото пространство във всеки дом, да промени настроението и да повдигне духа на човека. Различните култури по света придават различни значения на един или друг цвят. Цветът може да бъде страстен и чувствен, но може да бъде и успокояващ и съзерцателен.

За да ви помогне да направите сами избора на цвят за интериора на вашия дом, книгата е разделена на девет глави според основните групи от цветове. Във всяка глава има примери за различната сила и нюанси на цвета – от яркия, чист и основен тон до деликатния блед нюанс.

* Как да използваме тази книга. Указания за използване на предложените палитри

Advertisement

* Цветовете в дома

* Теорията на цветовете. Цветен кръг на Херинг

* Цветовете, които подхождат на вас. Прости правила за работа с цветовете

* Цвят и настроение. Цветове и емоции. Цветовете, които вдъхновяват

* Да създадем цветова база данни. Указател на цветовете

Advertisement

* Розови цветове (червена боровинка, малиноворозово, магента, фламинго, лавандула, роза, кораловорозово, ягодоворозово и др.)

* Червени цветове (виненочервено, портвайн, тъмночервено, цинобър, пепел от рози, вишневочервено, рубиненочервено, класическо червено и др.)

* Оранжеви и кафяви цветове (шоколад, махагон, канела, мандарина, портокал, нектар, карамел, шафран и др.)

* Жълти цветове (златиста охра, пустиня, слънчевожълто, мед, лимон, пшеница, кремаво и др.)

* Зелени цветове (зелена гора, изумрудено, грахово, авокадо, зелен лимон, зелена ябълка, аквамарин, мента, океан и др.)

Advertisement

*Сини цветове (индиго, оловносиньо, топаз, морска вода, аквамарин, небесносиньо, студеносиньо, метличина, деним, синчец и др.)

*Виолетови цветове (къпина, грозде, пурпур, перуника, аметист, лавандула, люляк, циклама, слива, касис, патладжан и др.)

*Неутрални цветове (кора на дърво, норка, стрида, пясък, слама, мляко, слонова кост, папирус, глина, камък, маслина, каки и др.)

Continue Reading
Advertisement