Connect with us

Култура

„Как малкият Клаус стана Дядо Коледа“ от автора на „Вълшебникът от Оз“!

Avatar

Публикувано

на

Cover Kak malkiyat Claus

Чували ли сте за огромната гора Бързи? За онази необятна, величествена и страховита гора, населена с феи, нукове, рилове и нимфи? „Как малкият Клаус стана Дядо Коледа“ разказва трогателната история на белобрадия старец – закачливо, с много топлота и обещание за чудо. Автор на възхитителните илюстрации е Дамян Дамянов, а стиховете са преведени на български от Кристин Димитрова.

Как малкият Клаус стана Дядо Коледа“ (превод: Надежда Розова, изд. Колибри)  е неустоим разказ за волното детство на малкия Клаус с голямо сърце, който ще отрасне сред невероятни същества, ще се научи да надхитрява злото, а после ще се върне в света на хората и цял живот ще прави само едно – ще дарява радост. Мнозина ще му помагат, мнозина ще дръзнат да му попречат, безброй ще са премеждията му и безброй чудесата, но всяка година по едно и също време сред виелиците и снежните преспи ще запяват звънчетата на елените, които теглят неговата шейна. И ще грейват от щастие очите на всички деца. Досетихте се кой е този дългоочакван гост във всеки дом, нали? Колкото до гората Бързи, навлезете ли от слънчевите морави в горския лабиринт, отначало е мрачно, но после ще ви стане приятно, а накрая ще откриете неизчерпаеми съкровища…

Лиман Франк Баум е сред най-обичаните и популярни класически автори на детска литература, а творбите му се радват на многобройни сценични и филмови адаптации. Малцина знаят, че именно той е прочутият създател на вълшебната страна Оз. До четиресетата си година сменя много професии – печатар, търговец на марки, служител, фермер, собственик на театър, актьор, журналист, продавач на глинени съдове и фойерверки. Когато се залавя сериозно за перото, се превръща в изключително продуктивен автор на повече от 50 романа, 80 разказа, над 200 стихотворения и поне 42 сценария.

Continue Reading
Advertisement