Connect with us

Lifestyle

Как носимите устройства могат да трансформират работното място

Avatar

Публикувано

на

В миналото смартфоните са възприемани като продукти, ориентирани към потребителите, затова фирмите са осигурявали на своите служители корпоративни мобилни устройства, които да спомогнат за повишаване на производителността и ефективността. Въпреки това, с усъвършенстването на смартфоните и приложенията с корпоративна насоченост, фирмите постепенно възприемат BYOD-политиката и насърчават служителите си да използват собствените си устройства, за да изпълняват служебните си задължения.

Samsung вярва, че за разлика от смартфоните, носимите технологии много по-бързо ще се внедрят в корпоративната сфера, тъй като те осигуряват нещо, което фирмите са искали и очаквали от своите мобилни устройства в продължение на години: по-бърз достъп до определени данни и по-голяма хендсфрий функционалност.

Наскоро издадена „бяла книга“ на IDG и Samsung Business, озаглавена Wearables Make Their Move to the Enterprise, акцентира върху широк кръг от предстоящи възможности за приложение на носими технологии в корпоративния сектор – от възможността за свързване с имейл, календари и контакти чрез хендсфрий до специално изработени приложения за обучения, сътрудничество и известия в реално време.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“600″]gear_vr[/media-credit]

Търсенето на технология от този тип се разраства. В едно скорошно проучване на PwC, 77% от анкетираните виждат полза в носимите устройства за повишаване на ефективността и производителността по време на работа и 70% от участниците очакват работодателите да позволят на служителите си да използват своите носими устройства на работа.

Как ще отговорим на това търсене?

Advertisement

Според последното проучване на IDC ConsumerScape 360, Samsung Electronics е една от най-доверените марки за носими устройства на пазара. Използвайки своето портфолио, включващо Gear S, Gear Circle, Gear Fit и Gear VR, компанията активно работи по реализирането на своите ангажименти за носими устройства в B2B сектора, интегрирането на този вид технологии с продукти, решения и услуги, свързани с нуждите на определени вертикални пазари като здравеопазване, образование, финансови услуги, търговия на дребно, логистика, транспорт и управление.

Въпреки че носимите технологии са все още в начален етап, Samsung вижда огромен потенциал в тази сфера. Ето няколко хипотетични примера за използване на широк спектър от Samsung продукти и решения:

  • Хотелският персонал би могъл да използва носими технологии за ръчно регулиране на термостата в стаята, както и да изпраща списък с местни забележителности на свързан принтер. В същото време кухненският персонал би могъл да използва своите смарт носими устройства за свързване със смарт хладилници, за да видят с един поглед наличните съставки.
  • Гимназиалните учители биха могли да използват носимите устройства за дистанционно включване и контрол на аудио-визуална техника в класната стая или да избират предварително програмирана конфигурация за осветление и презентация. Ученето също може да излезе извън класните стаи: с технологии като QR кодове и augmented reality технологията за носими устройства може да предприеме пътувания към нови измерения.
  • Продавач-консултантите в магазините биха могли да използват носимите устройства за връзка и контрол на digital signage технология, което им позволява мигновено да превключват и актуализират рекламни дисплеи или да предоставят карта на магазини или снимки на конкретни продукти по молба на клиента.
  • Медицинските сестри могат да използват жизненоважни сензори в носимите устройства, носени от пациентите, за да се наблюдава тяхното състояние, медицински процедури, програми от упражнения, локации в болниците и за всякакви спешни ситуации. Пациентите също могат да бъдат уведомявани чрез съобщения за това кога лекарите са ангажирани с визитации и прегледи.
  • Служители в сферата на логистиката – много от тях вече ползват носими Samsung устройства, за да им помогнат в различни дейности – инвентаризация, сортиране на пакети и обновяване на шипинг информация. Този тип служители някой ден могат да ползват носими устройства, за да отварят охраняеми врати и да осигурят достъп за различни доставки, да взаимодействат с автоматизирани системи за съхранение или да настройват температура и въздушен поток в смарт среда за съхранение.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]Gear-Fit-Group[/media-credit]

Разбира се, има множество обещаващи приложения за носими устройства в B2B пространството. Посочените по-горе примери са само малка част от безбройните възможности. Чрез внедряването на технологиите за носими устройства в B2B сектора, Samsung работи в посока на това да представи ново поколение B2B продукти, услуги и решения, които ще пренесат производителността и ефективността на изцяло ново равнище.

Continue Reading
Advertisement