Connect with us

Lifestyle

Кампании за опазване на околната среда и в подкрепа на по-добро образование в Сердика Център 

Avatar

Публикувано

на

Между 29 октомври и 1 ноември можете да се включите в инициативите в партньорство с Гората.бг, WWF и „Заедно в час“ 

В края на месец октомври и началото на ноември Сердика Център ще бъде домакин и партньор на цели три благотворителни кампании, организирани от WWF, Гората.бг и „Заедно в час“.

Празнуваме морето с WWF

От 29-ти до 31-ви октомври посетителите на търговския център ще отпразнуват Деня на Черно море заедно с WWF. Още на централния вход на мола гостите ще виждат истинско рибарско корабче с образователни игри на борда. В трите дни на събитието на ниво -1 ще ги очаква атрактивна инсталация – интерактивен фризер. Малки и големи ще се „потопят“ в света на рибите и делфините, за да разберат по-добре живота на морските обитатели и как да го опазят с малки стъпки в ежедневието си. Кулминацията на кампанията ще бъде на 31-ви октомври (събота) от 15:00 до 20:00 часа, когато на къта на WWF на ниво -1 /Малка ротонда/ ще се проведе фотоколажна работилница в партньорство с Център за неформално образование и културна дейност АЛОС, посветена на Черно море и грижата за морските обитатели.

Повече информация за кампанията по случай Деня на Черно море на WWF можете да откриете тук: https://www.facebook.com/events/260783751992237/

Advertisement

Подаряваме 10 000 дръвчета с Гората.бг

На 1 ноември в 11:00 часа на паркинг ниво +3 в Сердика Център ще стартира съвместната кампания с Гората.бг, като през целия ден организаторите ще подарят 10 000 дръвчета на всички желаещи да се „събудят за природата“. Тази есен Гората.бг празнува 1 милион засадени дървета и в духа на празника ще зарадват дошлите на място с различни фиданки – лесни за засаждане плодни дървета, сред които ябълки, череши, дюли, орехи, както и явори, борове, дъбове, липи и др. Всеки, който желае да се включи в инициативата, ще получи своята фиданка и инструкции за съхранение, засаждане и грижа.

Организаторите призовават всеки да носи свои използвани, но здрави пликове или чували, за да се ограничи максимално употребата на найлонови торби за еднократна употреба.

Повече за инициативата научете тук: https://www.facebook.com/events/677845439808887/

Отличаваме „съвременните будители“ със “Заедно в час“

Advertisement

В духа на празника на Народните будители Сердика Център и „Заедно в час“ ще отличат и представят „съвременните будители“ – 5 социално ангажирани личности, които развиват различни инициативи и проекти в подкрепа на по-доброто образование в България. Повече за инициативата ще можете да научите на 1 ноември на Facebook страницата на Сердика Център.

Събираме капачки, правим добро с „Капачки за бъдеще“ 

Не на последно място – актуална в Сердика Център е и кампанията „Събирай капачки, прави добро“ – партньорство с фондация „Капачки за бъдеще“. На ниво -1 /до Голяма ротонда/ още през месец август отвори постоянен официален пункт, където всеки желаещ може да остави своите събрани пластмасови капачки и да допринесе за набирането на средства за закупуване на медицинско оборудване. Досега в инициативата се включиха хиляди посетители на Сердика Център – подробна информация за пункта и целите на проекта може да бъде открита тук: https://serdikacenter.bg/event/229

Continue Reading
Advertisement