Connect with us

Lifestyle

Кампанията „Време е за игра, време е за добри дела!“ изказва благодарност към всички, които я подкрепиха

Avatar

Публикувано

на

LETS PLAY CVS

снимка: PR

Съмишлениците на ИКЕА в България и по света се ангажираха с каузата „Време е за игра, време е за добри дела!“ и в периода на кампанията допринесоха за продажбата на 12,6 милиона детски продукта в цял свят.

В резултат на това Фондацията на ИКЕА дарява 21,5 милиона евро* на шестте партниращи си организации (УНИЦЕФ, Save the Children, Room to Read, War Child, Special Olympics и Handicap International),  в  подкрепа на хиляди деца, които не могат да упражняват изконното си право да играят.

В страната по време на кампанията бяха продадени над 21 000 играчки. ИКЕА България ще дари 30 000 лева на УНИЦЕФ България в полза на проекти, които подпомагат правото на децата в някои от най-уязвимите общности у нас да играят и се развиват.

„Време е за игра, време е за добри дела!“ стъпва на успеха на предишните кампании на ИКЕА в подкрепа на ранното детско развитие, акумулирали 118,8 милиона евро от 2003 г. насам. За три години, благодарение на инициативата у нас, бяха дарени общо 110 610 лева. Те осигуриха оборудване за новооткритите центрове, подкрепени от УНИЦЕФ в България, в пет български града в страната: Център за подкрепа и развитие на деца и семейства в гр. Котел; Комплекс от услуги за деца в конфликт със закона в град Сливен (включващ Център за интензивна социално-възпитателна подкрепа, Наблюдавано жилище (за младежи, навършили 18 г.) и Преходно жилище (за деца под 18 г.)); „Зона ЗаКрила“ – Детски центрове за застъпничество и подкрепа на деца-жертви или свидетели на насилие в София, Монтана и Шумен. През 2016 година стартираха и 4 нови проекта в Нова Загора, Берковица, Градец и Котел.

Advertisement

Пер Хегенес, Изпълнителен директор на Фондацията на ИКЕА, споделя:

„Благодаря на всички партньори и клиенти на ИКЕА, които подкрепиха кампанията, възползваха се от възможността да чуят как партньорите ни използват нашето финансиране, за да променят живота на децата и споделяха информацията с всички. От името на Фондацията на ИКЕА, БЛАГОДАРИМ ВИ!”

*Дарението за 2017 г. включва и допълнителни средства, за да бъдат осигурени най-добрите условия за успех на проектите.

Continue Reading
Advertisement