Connect with us

Култура

„Картата на небето“ още не е разчетена

Avatar

Публикувано

на

Испанският писател Феликс Палма ни изправя срещу заплахата от пълно изтребление на земята. Съдбата на човечеството е поверена на един човек, и той се казва Хърбърт Уелс, защото е способен да пътува във времето. Но докъде трябва да пропътува времето и кого ще срещне по пътя?

„Картата не небето“ е втората книга на Палма, която изд. „Изток-Запад“ публикува. Първата – „Картата на времето“ е очарователна, умна и кара читателите да гадаят какво се случва в действителност, като същевременно предлага серия от красиви преплетени любовни истории. Докато в „Картата на небето“ той се впуска нещо небивало като визия, между земята и небето, между познатото и странното, между невъзможното и неизбежното. Палма отново майсторски смесва различни жанрове, за да създаде мощна мащабна история, в която шестват измислени и реални персонажи, за които времето и пространството нямат ограничения…

„Картата на небето“ ни препраща във времето, когато Уелс току-що е издал новия си роман „Война на световете“. Той намира в подземията на Природонаучния музей тайна, свидетел на трагичната участ на екипаж на отчаяни моряци. Заседнали в леда, докато търсят отвор към центъра на земята в Антарктида, те са намерили разбита летяща чиния и извънземно чудовище, което ги е нападнало и приема вида на тези, които убива. Загадъчното зло се спотайва в очакване да бъде разбудено… в Лондон. Преди пришълците да завладеят Земята, популярният писател ще трябва да използва дарбите си, за да предотврати катастрофата, чиито кълнове се крият в злополучната катастрофа. Той прекосява границите на пространството и времето в една шеметна история, в която мечтите играят важна роля, променят съдби и пораждат вериги от събития, а границата между реалното и свръхестественото понякога е твърде неясна.

Феликс Палма е роден в Испания на 16 юни 1968 г. Книгата „Картата на времето“ е първата му новела публикувана в САЩ на английски. Творчеството му е преведено на повече от 25 езика и публикувано в повече от 30 страни.

Continue Reading
Advertisement