Connect with us

Кино

Киноадреналин, награди и силен финал на Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал

Avatar

Публикувано

на

Awards

Един от най- впечатляващите филми в програмата на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал  – емционалният и автентичен „Американски мед” на британката Андреа Арнолд получи наградата на публиката „Независим дух на София” и бе оценен с най-много гласове за най-добър игрален филм.  Призът  ще бъде връчен на екипа, създал филма, отвъд Окена.

Наградата на публиката “Независим дух на София” за най-добър документален филм отиде при „Щастливият филм” в лицето на режисьорите Хилман Къртис, Бен Наборс и Стефан Загмайстер, като те ще се я получат съвсем скоро в САЩ.

Наградата „Независим дух на София”  e трофей, изработен от българския художник Стефан Николаев, който от години живее и работи в Париж

За първи път в рамките  на фестивала бе връчена наградата за най-добър  български късометражен филм, отсъдена от Българската Асоциация на филмовите режисьори. Наградата, определена от жури в състав: Костадин Бонев- режисьор, Галина Тонева – продуцент и Павел Веснаков – режисьор, бе връчена на филма „Любов” в лицето на режисьора Боя Харизанова, сценариста Симеон Венциславов и оператора Виктор Роев.

Специален диплом получи филма на Уенди Сейб  „How You See it”, който ще бъде връчен на режисьорката в Ню Йорк след броени дни.

Advertisement

Наградата на първата пичинг сесия за проект в развитие бе връчена на „Прасето” в лицето на режисьора Драго Шолев и продуцента Елена Мошолова.

Наградата, осигурена  от  Nu Boyana Film Studios, се изразява в 50 000 Евро в услуги и 5000 Евро в брой при започване на снимки. Наградата е присъдена от комисия в състав: Ярив Лърнър, изпълнителен директор на “Ню Бояна Филм”, Милко Лазaров, режисьор и  Севда Шишманова, програмен директор на БНТ 1.

Проектът на Драго Шолев печели и включване в шортлистата на Independent Film Week 2017, както и едногодишно онлайн членство в IFP.

Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал се  осъществи в партньорство със Столична община, НДК и Зайтгайст Венчърс.

Тази вечер  имате шанс да гледате още няколко от филмите във фестивалната програма в кината: Одеон, Дом на киното и Люмиер.

Advertisement

Повече информация и детайли можете да научите от нашия уебсайт: http://soindependentfilmfest.com/program/

Continue Reading
Advertisement