Connect with us

Култура

Книга ни помага за да изберем личния си банкер

Avatar

Публикувано

на

kak da izberem lichen banker cover

kak_da_izberem_lichen_banker_coverАко се чудите дали да ползвате услугите на личен банкер, или не сте сигурни в преценката и избора си на такъв, експертът по частно и инвестиционно банкиране и управление на финансите Петко Баховски ще ви улесни с книгата „Как да изберем личен банкер“ (ИК „Изток-Запад“).

Във време на криза и липса на финансова и икономическа стабилност приоритетите и нуждите ни се променят. За да се адаптираме по-лесно към тези промени трябва да знаем и как да управляваме правилно финансите си. В книгата си „Как да изберем личен банкер“ експертът по частно и инвестиционно банкиране и управление на финансите Петко Баховски хвърля светлина по въпроса за частното банкиране, което би било от полза за всеки, който желае да се погрижи за настоящето и да планира бъдещето.

Ценната книга предлага специализирана, но подробна, обяснена на достъпен език информация, за частното банкиране, която помага за взимане на правилни решения и точни преценки при избора на личен банкер, банка и управление на инвестициите.

В края на всяка глава авторът извежда опорни точки, които систематизират и преповтарят най-важните аспекти на темата, която се разглежда. Сред въпросите, които Баховски разисква подробно в книгата са: намаляване на риска, инвестиционна стратегия, управление на портфейла, активна търговия, финансиране срещу ценни книжа/ ипотечно кредитиране, планиране на наследство, данъчно планиране и др.

„Как да изберем личен банкер“ излиза първоначално на английски език през 2014 г. Преводът й на български е дело на Ирина Казанджиева – част от преводаческия екип на „Теория на парите, банковото дело и финансовите пазари“ на Фредерик Мишкин и преводач на „Цената на неравенството“ на Джоузеф Стиглиц.

Петко Баховски има двадесетгодишен опит на международната сцена на частното банкиране, инвестиционното банкиране и управлението на финансите. Работил е в глобални финансови центрове като Хонг Конг, Сингапур, Цюрих, Лондон и Ню Йорк. Давал е експертната си оценка по въпроси, свързани с личното банкиране във водещи, добре познати банки като „Креди Сюис“, „Коутс“ и „Джей Пи Морган“, работещи както в развитите страни, така и на развиващите се пазари в страни от Азия, Централна и Източна Европа, Русия, Латинска Америка и Общността на независимите държави.

Advertisement

„Как да изберем личен банкер“ е написана на разбираем език, което я прави достъпна за всеки, който обмисля или вече използва услугата частно банкиране, но смята, че е необходимо да задълбочи познанията си в тази сфера.

Continue Reading
Advertisement