Connect with us

Lifestyle

Коафьорът Наско Папазов: Колагенът е причината за сезонния косопад

Avatar

Публикувано

на

Nasko Papazov Marta Petkova by View Sofia

Фотокредит: ViewSofia.com

Летният сезон вече отмина и е време да се върнем към динамичното ежедневие. Всяка част от нашия организъм се адаптира към променящите се условия в околната среда през различните сезони. Нашата коса също реагира на есенно-зимния сезон и това често ни създава дискомфорт.

В началото на есента е редно да намерим време да се погрижим за косата си, която през летния сезон е била подложена на повече влага, солена вода и топъл морски вятър. Тези условия водят до загубата на някои важни качества като еластичност, блясък и здравина. Според Наско Папазов от студио „N-Stage“, за да я възстановим е необходимо първо да посетим специалист за професионална диагностика и профилактика, който да препоръча подходящите ампули, терапии и адекватна домашна грижа с продукти вкъщи.

„Един от най-често срещаните проблеми през есента е сезонния косопад. Той е нормално явление, но е задължително да се вземат мерки. Сезонният косопад е основна причина с течение на времето капиталът на косата да намалява. Именно за това е необходима експертна грижа всеки път, когато имаме такъв проблем“, споделя Наско Папазов от студио “N-Stage”.

Всяка смяна на сезоните оказва силно влияние на целия човешки организъм. Под влиянието на стресови фактори, колагенът се втвърдява и възпрепятства отделянето на косъмчета, хормоналните промени също оказват голямо влияние, например при бременност. В следствие на тези фактори колагенът може да омекне прекомерно и това да доведе до отделянето на прекалено много коса, която не е преминала през пълния си жизнен цикъл. Именно за това е препоръчително винаги при наличието на косопад да се консултираме със специалист, за да получим оптимално точни съвети и продукти грижата, от която се нужда косата ни в този момент.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement