Connect with us

Lifestyle

Кой оглави класацията „dm: Летен топ 10“?

Avatar

Публикувано

на

dm Sun Kids

Слънцезащитно олио с фактор 30 на цена 18-20 лева е най-често купуваният летен продукт в магазините на dm България. Това показват данните от класацията „dm: Летен топ 10“. На второ място е слънцезащитно олио с фактор 20 също на цена 18-20 лева, а на трето спирала за очи на цена 14-16 лева. Сред най-търсените летни продукти попадат и слънцезащитни спрейове за деца и дамски самобръсначки.

Целта на класацията е да помогне на хората при подготовката за горещите месеци и годишните отпуски като представи най-търсените от българите „летни“ дрогерийни стоки. „dm: Летен топ 10“ класира десетте най-продавани продукта от категориите „Слънцезащита“, „Декоративна козметика“ и „Грижа за тяло“ по показателя оборот. Тя е изготвена на база на над 6 500 000 продажби в периода юни-август 2016 г. на dm, която е най-голямата верига за търговия с дрогерийни стоки в България с 68 магазина в 25 града. Като „дрогерийни“ се определят продукти за лична хигиена, козметика, за бебето, за домашните любимци, за почистване на дома, за здравословен начин на живот като био храни, натурална козметика, хранителни добавки и други. В магазините на dm България не се предлагат лекарствени продукти и медицински изделия.

Шест от топ 10 са продукти за слънцезащита

През горещите месеци, и най-вече по време на почивката на море или планина, най-важна е слънцезащитата. Затова и шест от десетте най-продавани продукта са именно в тази категория. На първите две места в класацията са олиа за предпазване от слънчевите лъчи с фактори 30 и 20 на цена 18-20 лева.

Качественото предпазване от ултравиолетовите лъчи е особено важно за чувствителната детска кожа и в класацията присъстват два продукта, които са специално за най-малките. Това са спрейове за слънцезащита с фактор 50+. Те са съответно на 5-о и 10-о място и са с цени 22-24 и 21-23 лева. Според експертите на dm България, родителите предпочитат спрейовете пред лосионите, тъй като те са много по-удобни за нанасяне върху деца, които обикновено бързат да играят.

Advertisement

Според данните от класацията, най-търсените опаковки са от 200 мл. Четири от шестте продукта за слънцезащита са именно с този обем, а останалите два, представени в класацията, са по 150 мл.

Дамите искат завладяващи очи и гладка кожа

Освен олиа и спрейове за слънцезащита, в класацията „dm: Летен топ 10“ присъстват и четири продукта за дамска красота. На трето място е спирала за очи, която придава обем и удължава миглите. Тя е на цена 14-16 лева и придава ефект на изкуствени мигли чрез специална структура на четката с гумени власинки. На 8-о място също е спирала за обем на миглите с цена 13-15 лева.

За лятото дамите искат и безупречно гладка кожа и затова не е изненада присъствието в класацията на системи за дамско бръснене на цени 9-11 лева. Това са специално разработени продукти за жени от водещи световни марки, с които бързо и лесно може да се постигне копринена гладкост без раздразнение на кожата.

Кампанията „Слънчеви деца“ учи родителите и децата на слънцезащита

Advertisement

За пета поредна година dm България провежда и инициативата „Слънчеви деца“, която цели да образова родителите и децата за това колко важна е правилната и навременна слънцезащита. Компанията дари 25 шатри на детски градини в градовете, в които има свои магазини и така осигури по-приятни условия за игра на стотици деца. Освен това през целия месец юни представители на dm България ще раздават продукти за предпазване от слънчевите лъчи и образователни брошури в парковете в Пловдив, Варна и Бургас.

Дарение от 10 стотинки при всяка покупка на продукти за слънцезащита SUNDANCE за детската болница „Проф. д-р Иван Митев“

Като част от кампанията „Слънчеви деца“ dm България и „Специализирана болница за активно лечение по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“, София стартираха съвместна дарителска инициатива. Тя ще се проведе в периода май-август 2017 г. като компанията ще дари по 10 стотинки за всеки закупен продукт за слънцезащита от собствената марка на dm SUNDANCE. Със събраните средства ще бъдат закупена специални аспиратори за нуждите на болницата.

Continue Reading
Advertisement