Connect with us

Музика

Кой спечели двойни покани за „Тъпани и гайди“

Avatar

Публикувано

на

tupani i gaidi1

Играта приключи! Двете двойни покани за „Тъпани и гайди“ печелят Мая Георгиева и Вероника Недялкова. Честито, дами! Весело изкарване!

Все още не е късно и вие да се снабдите с билети! Всички, които вече са били на концерт на Тъпани и гайди, знаят много добре, че преживяването не може да се сравни с нищо друго. Не забравяйте да доведете и приятели на 11 септември 2015 от 20 ч. в столичния клуб „Маймунарника“, Борисовата градина. Вратите ще отворят в 18 ч., когато ще можете да се включите в различни уроци по танци и каба гайда. А след 23 часа концертът ще продължи в акустичен формат.

Концертът е по случай петия рожден ден на формацията и ще събере на една сценаизвестни изпълнители от Родопите, танцьори, музиканти и гост изпълнители.

Събитието ще бъде една от последните възможности да се насладим на традиционния родопски звук под открито небе – своеборазна кулминация на наситената лятна фолклорна програма, включваща съборите в Рожен и Гела.

Тъпани и гайди е формация, която съществува от 2010 година. Традиционният родопски звук е заложен в основата на звученето й, но в групата се срещат първобитни инструменти от три различни континента. Австралийското диджериду – най древният духов инструмент в света,кахон – древен перуански ударен инструмент и каба гайдата – един от първите дървени духови инструменти на Балканите. Всички тези инструменти плюс гайдарите от „100 каба гайди” и прекрасния вокал на Валентина Добрева ще ви отнесат през девет планини в десета!

Advertisement

Организаторите са подготвили много изненади и смело наричат музиката на Тъпани и гайди„фолклорът на нашето време“, така че не пропускайте да се докоснете до неповторимото изживяване!

Continue Reading
Advertisement